Toiminnanjohtaja

Juha Tanska Hiljaisuuden Ystävien toiminnanjohtajaksi

Kuva: Marja-Leena Tella

Hiljaisuuden Ystävät ry:n uudeksi toiminnanjohtajaksi on 26.11.2020 valittu TT, pastori Juha Tanska. Tanska työskentelee parhaillaan Haminan kirkkoherrana ja hän on tehnyt pitkän työuran kirkossa ja sen luottamustehtävissä. Työnsä ohella hän on toiminut johtamisen kouluttajana, tietokirjailijana ja maanviljelijänä. Tanska valittiin Vuoden papiksi vuonna 2017.

Hiljaisuuden Ystävien toiminnanjohtajan tehtävänä on vahvistaa hiljaisuuden liikkeen toimintaa ja tunnettuutta sekä kehittää uusia hiljaisuuteen pohjaavia hengellisyyden muotoja. Työssään toiminnanjohtaja palvelee liikkeen verkostoja, pitkäaikaisia vastuunkantajia, retriittiväkeä, jäsenistöä sekä seurakuntia. Hiljaisuuden liike edustaa keskustelevaa ja ekumeenisesti avaraa hengellisyyttä luterilaisen perinteen pohjalta.

Hiljaisuuden liike on ollut Juha Tanskalle tärkeä viitekehys jo 40 vuoden ajan:

– Olen saanut hiljaisuuden liikkeeltä paljon: ihmisistä, kokemuksesta, viisaudesta, opastuksesta, yhteisestä rukouksesta ja matkanteosta. Toivon voivani palvella hiljaisuuden liikettä kertyneellä kokemuksellani.

Myös Hiljaisuuden Ystävät ry on Tanskalle tuttu. Hän on toiminut aiemmin yhdistyksen hallituksessa kaksi kautta. Hiljaisuuden Ystävien hallitus ryhtyy uuden toiminnanjohtajan johdolla luomaan yhdistykselle uutta strategiaa. Kirkon työntekijöitä 1980-luvulta asti palvellut retriittiliike on kulttuurisen muutoksen keskellä ja sillä on paljon annettavaa tämän ajan ihmisten hengelliselle etsinnälle:

– Hiljaisuuden Ystävät edustaa kristillistä spiritualiteettia. Olennainen kysymys on, kuinka avaudumme tämän ajan ihmisten kysymyksille ja tuomme kristillisen perinteen aarteita tähän päivään. Vieraanvaraisuus ja lempeä kristillisyys ovat osa hiljaisuuden liikettä, jonka rukouselämä avautuu rajoituksetta kaikille. Olen utelias asettumaan kuuntelemaan ihmisten kertomuksia ja kokemuksia, Tanska pohtii.

Toiminnanjohtajan tehtävää haki yhdeksän hakijaa, joista kolme haastateltiin. Juha Tanska aloittaa tehtävässään 1.1.2021.

Lisätietoja:

Juha Tanska, p. 0400 555 117

Va. toiminnanjohtaja, viestijä Susanna Erätuli p. 045 343 0200

Hiljaisuuden Ystävät vaalii ja edistää kirkon vanhasta rukoushiljaisuuden perinteestä nousevaa hengellistä elämää. Vuonna 1986 perustettu yhdistys kouluttaa retriitinohjaajia, hengellisiä ohjaajia ja Hiljaisuuden joogan® ohjaajia sekä luontohengellisyyden ja pyhiinvaelluksen taitajia. Yhdessä eri verkostojen kanssa yhdistys luo mahdollisuuksia hiljentymiseen, mietiskelyyn ja sisäiseen rukoukseen. Hiljaisuuden Ystävät viestii hiljaisuudesta ja rakentaa yhteyttä asiasta kiinnostuneiden kesken. Yhdistys toimii Suomen evankelis-luterilaisen kirkon tunnustuksen pohjalta ekumeenisessa hengessä. Yhdistyksen arvot ovat usko kolmiyhteisen Jumalan läsnäoloon, vieraanvaraisuus, luotettavuus ja ystävyys luomakunnan kanssa.

*

Vuosina 2017-2020 yhdistyksen toiminnanjohtajana toimi TT, AmO, pastori Mika K T Pajunen. Hänen ajatuksiinsa voit tutustua oheisten haastattelujen avulla: Askel 1/2018 ja Mika_HYS_1_18. Kiitos artikkeleista Askel-lehden Vesa Keinoselle sekä Johanna Tanskalle.