Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Via Silentii – Hiljaisen rukouksen luostariyhteisö (jatkuva)

01.05.22 - 31.12.22

Via Silentii on luostariyhteisö, jonne hiljaiset rukoilijat kokoontuvat rukouskumppanin ja hetkipalvelijan ohjauksessa elämään luostarielämää ja vahvistamaan Jumalan läsnäoloa kristityn matkallaan. Vuoden 2022 Via Silentiin kokoontumispaikat ovat Poitsilan kartano (viikot 18-22, 36-52, Tikkupolku 1, 49460 Hamina) ja Enonkosken luostariyhteisö (viikot 23-35, Ihamaniementie 848, 58180 Ihamaniemi).

Hiljaisen rukouksen luostariyhteisö toimii toukokuusta 2022 alkaen ympärivuotisesti. Jaettu näky kertoo paikasta, johon ihmiset voivat tulla ja jossa he voivat osallistua hiljaisuuden yhteisöön. Tällaista paikkaa voivat tarvita eri ikäiset kristityt nuorista aikuisista vanhuksiin. Via Silentii toimii Hiljaisuuden Ystävien yhteydessä, ja sen huomio on yksinkertaisuudessa, rukouksessa ja kilvoittelussa.

Näin Suomessa on aina tarjolla paikka, johon voi vetäytyä hiljentymään, harjoittamaan hiljaista rukousta kokeneen rukouskumppanin kanssa ja johdolla. Kuin luostari, johon voi mennä kilvoittelemaan, sekä etsimään ja vahvistamaan polkua Jumala-yhteyteen.

Hiljaisen luostariyhteisön päivään kuuluvat yhteiset hiljaisen rukouksen jaksot, hetkipalvelukset, työpalvelus (noin 1-2 h) sekä yhteinen keskustelutunti jakamista varten. Päivään kuuluvat myös ateriat ja oma hiljainen aika. Opetusjaksot ovat maanantaina ja lauantaina ja sunnuntaina on yhteinen ehtoollinen.

Viitekehys on avarasti kristillinen ja ekumeeninen. Hiljaisuutta voi lähestyä monin tavoin – esimerkiksi ignatiaanisen rukouksen, kristillisen meditaation, kristillisen joogan, rukouslaulujen, Taize-hiljaisuuden, Lectio Divinan, pyhiinvaelluksen, meditatiivisen tanssin ja sydänrukouksen (Centering Prayer) avulla.

Hiljaisen rukouksen luostariyhteisön muodostavat rukouskumppanit, hetkipalvelijat sekä hiljaiset rukoilijat, jotka kulloinkin ovat mukana yhdessä rukoilemassa, elämässä luostariyhteisön ohjelman mukaan.

Kilvoittelun kutsun kuuleva ihminen voi hakeutua hiljaiseksi rukoilijaksi luostariyhteisöön viikoksi, tai myös pidemmäksi tai lyhyemmäksi ajaksi. Hänen toivotaan osallistuvan päivittäiseen ja viikoittaiseen ohjelmaan. Toiminta perustuu vapaaehtoistyöhön, joten yhteisöön tulevat maksavat vain ylöspidosta kulloisellekin ”talolle”. Hiljaisen rukoilijan hinta majoituksesta ja ruoasta on 60 €/vrk, toisella viikolla 50 €/vrk, kolmannella 40 €/vrk. Ilmoittautua voit vaikka heti tämän sivun kautta mutta viimeistään 10 päivää ennen saapumistasi. Luostariyhteisön ruokana on pääasiassa laktoositon kasvisruoka. Valtaosa siitä toteutetaan valmiista aineksista ja resepteistä kulloinkin paikalla olevalla joukolla työpalveluksena.

Vuosikalenterin löydät tästä.

Luostariyhteisön päiväohjelma.

Saapumisohjeet (lue tämä ennen ilmoittautumista).

Ilmoittautuminen.

Lisätietoja: Via Silentii

Ari Kotisaari, 040 5039998, ari.kotisaari@outlook.com

Tiedot

Alkaa:
01.05.22
Loppuu:
31.12.22
Tapahtumaluokka:
Tapahtuma tagia:
, ,

Järjestäjä

Via Silentii – hiljaisen rukouksen luostariyhteisö
Puhelin:
040 5039998
Sähköposti:
ari.kotisaari@outlook.com
Näytä Järjestäjä WWW-sivusto