Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

UTÖN ORTODOKSINEN HILJAISUUDEN RETRIITTI 25.–28.4.2024

25 huhtikuun klo 13:30 - 28 huhtikuun klo 17:00

490€

Kutsumme sinut ortodoksiseen hiljaisuuden retriittiin karun kauniille Utön
majakkasaarelle, jossa retriitinohjaajat yhdessä isä Rauno Pietarisen ja kanttori Antti Narmalan kanssa kuljettavat sinua hiljaisuuden äärelle. Retriittiin ovat tervetulleita kaikki, vakaumukseen katsomatta.

Utö sijaitsee nimensä mukaisesti kaukana meren sylissä. Jo laivamatka Nauvosta Utöhön loitontaa ajatuksia arjesta ja kutsuu hidastamaan tahtia – kulkemaan kohti hiljaisuutta. Huhtikuussa ulkosaaristo täyttyy valosta ja kevääseen heräävän luonnon kauneudesta. Luomakunta puhuu meille silloin monin äänin. Tässä avarassa tilassa hiljaisuus on läsnä hyvin erityisellä tavalla, kannatellen jokaisen osallistujan laskeutumista sisäiseen hiljaisuuteen, Pyhän äärelle.

Retriitin aluksi kapuamme majakkakirkkoon, jossa paikallisoppaan tarinat saaren mykistävästä historiasta sekä yhteinen rukoushetki johdattavat meidät laskeutumaan hiljaisuuteen.

Retriittipäivien levollista olemista tukevat rukous- ja palvelushetket sekä hiljaisuutta kannattelevat virikepuheet. Retriitissä toimitetaan myös liturgia ja kiitosakatistos. Osa rukous- ja palvelushetkistä toteutetaan saaren kauniissa kappelissa sekä sään salliessa saaristoluonnon hiljaisuutta kannattelevassa ympäristössä. Retriitin kiireettömässä rytmissä on tilaa niin rantakallioilla istumiselle, kävelyretkille, päiväunille ja hyvästä ruuasta nauttimiselle – sinun tavallesi olla hiljaisuuden äärellä.

Retriitin ohjaavat Susanna Suutarla ja Mari Sydänvuori, pappina toimii isä Rauno Pietarinen ja kanttorina Antti Narmala.

Majoittuminen yhden hengen hotellihuoneissa täysihoidolla, hinta 490,-
(to–su). Lähtö saarelle torstaina Nauvon Pärnäisistä klo 13.30, yhteysalus M/S Utöllä (ilmainen). Sunnuntaina paluumatka Utöstä lähtee klo 12 (Pärnäisissa klo 17). Retriittikirjeessä tarkempi ohjelma ja aikataulutiedot.

Ilmoittautuminen 9.4. mennessä sähköpostiosoitteeseen
hiljaisuudenretriittiin@gmail.com
Lisätietoja p. 040-537 1882 (Susanna Suutarla)

Tiedot

Alkaa:
25 huhtikuun klo 13:30
Loppuu:
28 huhtikuun klo 17:00
Hinta:
490€
Tapahtumaluokka:
Tapahtuma tagia:
, , , , , ,

Tapahtumapaikka

Utön saari
-
-,
+ Google Map
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto

Järjestäjät

Mari Sydänvuori
Susanna Suutarla