Tapahtumakalenteri
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Retriittiretki syyslomalla The Old Monastery -luostarissa Pohjois-Kyproksella 9.-16.10.2020

10 lokakuun klo 17:00 - 15 lokakuun klo 15:00

Viiden päivän henkilökohtaisesti ohjattu hiljainen retriitti ignatiaanisen perinteen mukaisesti. Hiljaisen retriitin ohjaajina: Peppi Sievers, Pekka Yrjänä Hiltunen ja Pirkko Harju-Hiltunen. Retriitin järjestäjä/isäntä: Matti Perttu.

Hinta 750 € sisältää:

  • Majoituksen luostarissa yhden hengen huoneessa hiljaisen retriitin ajan sekä vuorokauden ennen hiljaisuuteen laskeutumista ja vuorokauden sen jälkeen. Sisäänkirjautuminen 9.10. klo 14 alkaen, uloskirjautuminen 16.10. klo 12 asti.
  • Retriitin ohjauksen ajalla 10.10. klo 17 – 15.10. klo 15.
  • Ateriat
  • Isännän opastusta lähimatkailuun (luostarit, ikonimuseo, ravintolat, uimarannat, patikointimaastot).

Varausmaksu 250€ maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. 500€ ennen 7.8.2020. Retriittiretki on omatoimimatka. Lennot esimerkiksi Norwegian (Helsinki – Larnaka – Helsinki) tai Turkish Airlines (Helsinki – Istanbul – Ercan – Istanbul – Helsinki). Järjestämme kentiltä noudot ja viennit luostariin 40€/60€ per taksi.

Retriitti järjestetään Pohjois-Kyproksella Laptan kylässä Kyrenian kaupungin lähellä sijaitsevassa vanhassa luostarissa. Luostari on nykyään yksityisomistuksessa. Se toimii retriittikeskuksena, mutta tarjoaa myös vanhojen luostarien tapaan majoituspalveluja. The Old Monastery -keskus sijaitsee kauniissa rinnemaisemassa vuorten ja meren välimaastossa.

Huoneet ovat eri kokoisia. Varaamme huoneita ilmoittautumisjärjestyksessä. Keittiö, kylpyhuoneet ja wc:t ovat yhteiskäytössä. Majoitustilat ovat asialliset ja siistit, mutta eivät ole hotellitasoista. Luostarin retriittisiivessä on monia yhteiskäytössä olevia tiloja ja suojaisia hiljaiseen vetäytymiseen soveltuvia oleskelualueita. Siellä on myös pieni kappelihuone ja taideateljee varusteineen.

Ilmoittautumiset: matti.perttu@kolumbus.fi

Tilitieto: Vuorilinna ry Länsi-Uudenmaan OP FI53 5297 0020 0435 44, viite 1889.

Luostarin www-sivu: www.theoldmonastery.com

Retriittiretken oma FB-sivu: https://www.facebook.com/groups/531936547584454/

Lisätietoa ignatiaanisesta perinteestä: www.hiljainentila.fi/ignatiaaninen-retriitti

Ohjaajien esittely:

Peppi Sievers. Olen pappi, teologian tohtori, psykoanalyytikko ja psykiatri. Retriittielämäni on alkanut 20 vuotta sitten. Erityisesti ignatiaaninen tapa rukoilla hiljaisuudessa evankeliumia ja omaa elämää sisäkkäin on tuottanut itselleni ja monille ohjattavilleni paljon hengellistä antia. On aina suuri etuoikeus kokea, kuinka Jumala meissä kussakin työskentelee.

Pekka Yrjänä Hiltunen: Viimeiset työvuosikymmeneni – nyt olen eläkeläinen – toimin Suomen ev-lut. kirkon Lähetystyön keskuksessa uskontodialogin asiantuntijana. Koulutukseltani olen kasvatustieteen maisteri. Olimme vaimoni kanssa kymmenen vuotta töissä Thaimaan luterilaisessa kirkossa.  Buddhalainen Thaimaa sai minut etsimään, löytyisikö kristillistä mietiskelyperinnettä. Löytyi. Paljon. Kiinnostus sai minut tutustumaan kristilliseen hiljaisuus- ja retriittimaailmaan. Kouluttauduin kristillisen syvämietiskelyn ohjaajaksi, retriitinohjaajaksi ja ignatiaanisen retriitin ohjaajaksi. Kristillinen rukousmietiskely ei pelasta, mutta voi auttaa elämänhallintaa hänen edessään, joka rakastaa jokaista ihmistä.

Pirkko Harju-Hiltunen: Olen hiljattain eläköitynyt suomen kielen maisteri. Opetin Espoossa nuoria maahanmuuttajia. Vuosikymmen vierähti myös Suomen lähetysseuran palveluksessa, mistä jäi rakkaus itään. Ignatiaanisen retriitin ohjaajaksi kouluttauduin melkein  vahingossa. Kaakkois-Aasiasta palattuamme kiinnyin niin tähän tapaan sallia itse evankeliumin tulla omaksi rukouksekseni ja määritellä minua arkisessa olemassaolossani.

Tiedot

Alkaa:
10 lokakuun klo 17:00
Loppuu:
15 lokakuun klo 15:00
Tapahtumaluokka:
Tapahtuma tagia:
, , ,

Tapahtumapaikka

The Old Monastery, Guest Villas & Retreat
16 Kosova Sokak
Lapta,
+ Google Map
Kotisivu:
www.theoldmonastery.com

Järjestäjät

Pekka Yrjänä Hiltunen
Matti Perttu
Peppi Sievers
Pirkko Harju-Hiltunen