Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Luonto puhuu Luojastaan – luontoyhteys hengellisyyden vahvistajana -seminaari

24.11.18 klo 09:30 - 14:30

24.11 Kulttuurikeskus Sofiassa Helsingissä

Luonto puhuu Luojastaan – luontoyhteys hengellisyyden vahvistajana -seminaari

Luontoympäristöt vahvistavat ihmisen hyvinvointia ja luonnon keskellä koetaan myös hengellisiä kokemuksia. Tämä tulee ilmi tutkimuksissa, arkikokemuksissamme ja hengellisissä traditioissa. Seminaarissa kuulemme alustuksia eri kirkkokuntien edustajilta ja niissä tuodaan esille myös käytännön esimerkkejä ja sovelluksia hengellisen elämän vahvistamiseen.

Ohjelma

9.30- Kahvit
10. 00 Seminaarin avaus Isä Ambrosius
10.15 Oskari Juurikkala: Jumalan kaksi kirjaa
11.00 Pappismunkki Mikael: Luostarin puutarhassa
11.45 Lounas
12.45 Pauliina Kainulainen: Miten mieli kestää ekologisessa kriisissä? – Kristillisen mietiskelevän rukouksen näkökulmia
13.30 Tuomo Salovuori, Kokemuksia ja esimerkkejä Green Care -toiminnan mahdollisuuksista
14.15 Kahvi

Seminaari on ilmainen, lounas omakustanteinen.
Ilmoittautuminen Kulttuurikeskus Sofian vastaanottoon: Puh. 010 277 900, reception@sofia.fi
Järjestäjinä Sininauhaliitto ja kulttuurikeskus Sofia

Luennoitsijoiden esittely:

Oskari Juurikkala toimii katolisena pappina Helsingissä ja viimeistelee teologian väitöskirjaansa. Väitöskirja käsittelee kirkkoisien käsitystä luonnosta Jumalan toisena kirjana. Oskari on aiemmin toiminut tutkijana yhteiskuntatieteissä ja hän on oikeustaloustieteen dosentti Helsingin yliopistossa.

Pappismunkki Mikael
Pappismunkki Mikael on Heinävedellä toimivan Valamon luostarin veljestön jäsen, ja luostarin varajohtaja ja taloudenhoitaja. Pappismunkki Mikaelin (TM, KTM, FM) erityisenä kiinnostuksen kohteenaan on liturgiikka ja rukous- ja kilvoituselämä. Valamon luostarissa harjoitetaan perinteiseen luostareiden tapaan myös puutarhanhoitoa ja viljelyä, johon myös Pappismunkki Mikael osallistuu erityisesti yrttien viljelyn osalta.

Pauliina Kainulainen on teologian tohtori, joka on väitellyt kristillisestä ekoteologiasta ja kirjoittanut aiheesta tietokirjoja (mm. Metsän teologia, 2013). Hän toimii tällä hetkellä Enonkosken luterilaisen luostariyhteisön pappina ja pohdiskelee edelleen luonnon ja hiljaisen rukouksen merkitystä tässä ajassa.

Tuomo Salovuori on toiminut pitkään Sininauhaliiton Vihreässä veräjässä kuntouttavan Green Care -toiminnan kehittäjänä. Erityisryhmien luontotoimintaan on kehitetty monia käytännön sovelluksia, joita voi hyödyntää myös kirkon työssä. Tuomo on mukana myös kansainvälisessä Quiet Garden retriittipuutarhaverkostossa ja Green Care Finlandin luottamustehtävissä ja hän on kirjoittanut näistä aiheista pari kirjaa.

Tiedot

Päivämäärä:
24.11.18
Aika:
09:30 - 14:30
Tapahtumaluokka:

Tapahtumapaikka

Kulttuurikeskus Sofia
Kallvikinniementie 35
Helsinki, 00980 Suomi
Puhelin:
010277900
Kotisivu:
www.sofia/Kulttuurikeskus/Kurssit ja tapahtumat

Järjestäjä

Kulttuurikeskus Sofia ja Sininauhaliitto
Puhelin:
040-5818244
Sähköposti:
tuomo.salovuori@sininauha.fi
Kotisivu:
www.vihreaveraja.fi