Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

KONTEMPLATIIVINEN MESSU JA VESPER KALLION KIRKOSSA

18.08.16 klo 18:00 - 19:30

KONTEMPLATIIVINEN MESSU KALLION KIRKOSSA JOKA KUUKAUDEN VIIMEISENÄ LAUANTAINA KLO 18

Ekumeenisen Karmeliittayhteisö viettää kontemplatiivista messua joka kuukauden viimeisenä lauantaina Kallion kirkossa klo 18. Messuun on yhdistetty lauantai-illan vesper. Paikalle voi tulla jo puoli tuntia ennen messun alkua hiljentymään vain kynttilöiden valaisemaan kirkkoon ja kuuntelemaan suurten karmeliittaopettajien Ristin Johanneksen ja Avilan Teresan teksteihin sävellettyä musiikkia, joka saattelee meitä karmeliittojen kontemplatiiviseen henkeen.

Kontemplatiivinen messu etenee rauhallisesti; siihen kuuluu muutamia pidempiä hiljaisia jaksoja. Messussa on monia kauniita ominaispiirteitä, esimerkiksi vanha juhlallinen tapa rukoilla Isä meidän -rukous. Nykyiseen Raamattuun muutama vuosi sitten lisättyihin Apokryfikirjoihin kuuluva Kolmen miehen kiitoslaulu toteutetaan vuorolauluna.

Koska Kallion kirkko on hiljattain saanut rippituolin, messun yhteydessä on myös mahdollisuus yksityiseen rippiin. Rippipappi on paikalla klo 17-17.30.

Messun jälkeen on tilaisuus lyhyeen keskustelu- ja tutustumishetkeen ekumeenisten karmeliittojen seurassa teekupin äärellä.
Syksyn messut; 27.8. piispa Irja Askola, 24.9. pastori Tarja Korpela
29.10. kappalainen Antti Kruus
26.11. pastori Jaakko Heinimäki

Tiedot

Päivämäärä:
18.08.16
Aika:
18:00 - 19:30
Tapahtumaluokka:

Tapahtumapaikka

Kallion kirkko
Helsinki, Suomi

Järjestäjä

Ekumeeninen ja Uskontojen välinen Karmeliittayhteisö
Puhelin:
+358405798771
Sähköposti:
hannele.kivinendefau@luukku.com
Näytä Järjestäjä WWW-sivusto