Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Henkilökohtaisesti ohjattu retriitti (4 pv)

27.09.18 klo 17:30 - 30.09.18 klo 14:00

Retriitissä osallistuja saa tutkistella omaa kutsumustaan Jeesuksen opetuslapsena. Tässä retriitissä yhdistyvät hiljaisuus ja henkilökohtainen hengellinen ohjaus. Pohjana on ignatiaaninen rukousperinne: mikään elämän osa-alue ei ole hengellisyyden ulkopuolella. Jumala tuli ihmiseksi Jeesuksessa Kristuksessa, mikä tarkoittaa, että Jumala on todella läsnä ihmisten elämässä. Oman elämän peilaaminen rukouksessa Raamatun teksteihin on syvimmiltään oikeiden elämänvalintojen etsimistä ja vapautumista turhista asioista eli eräänlaista pyhiinvaellusta ihmiseksi kasvamisessa.

Yhteinen ohjelma muodostuu päivittäisestä ehtoollisjumalanpalveluksesta ja ruokailuista. Lisäksi on halukkaille pientä bibliodraamallista työskentelyä, minkä aikana olemme ohjaajan johdolla vuorovaikutuksessa toistemme kanssa. Kunkin henkilökohtainen retriitti rakentuu rukousmietiskelyistä, joissa jokainen peilaa Raamatun teksteihin omaa elämäänsä. Osallistuja tapaa päivittäin ohjaajansa, jolta saa Raamatun tekstejä ja tukea matkalleen. Retriitissä tapahtuva vuoropuhelu on osanottajan ja Jumalan välistä, ohjaaja auttaa vuoropuhelun tunnistamisessa. Kunkin osallistujan matkaa suojaa ympäröivä hiljaisuus, johon osallistuja ohjaajan kanssa sovittuja tapaamisia lukuun ottamatta pyrkii sitoutumaan.

Bibliodraama on erilaisin luovin ja toiminnallisin menetelmin eläytymistä Raamatun tekstiin ryhmässä sekä sen tutkimista ja ilmaisemista, miten teksti itseä koskettaa. Näin Raamatun sana konkretisoituu tai avautuu eri lailla kuin henkilökohtaisissa raamattumietiskelyissä. Siitä voi kukin hiljaisuudessa jatkaa itselle sopivalla tavalla.

AIKATAULU

Aloitamme retriitin torstaina kello 17.30 päivällisellä ja päätämme yhteisen matkan sunnuntaina kello 14.

Lähetämme sinulle noin kaksi viikkoa ennen sähköpostilla tervetuloa -kirjeen, jossa myös ohjelma ja tulo-ohje.

OHJAAJAT

Retriitin ohjaajina toimivat ignatiaaniset retriitinohjaajat pastori, psykoterapeutti Eva Kanerva, Sininauhaliitto, psykologi Marja Vuorinen ja muusikko Maisa Kumpulainen sekä bibliodraama- ja retriitinohjaaja, diakonissa Ulla-Maija Kyrölä.

HINTA

Retriitinhinta 395,-/hlö, sisältää täysihoidon, ohjauksen ja majoituksen 1-hengen huoneessa, joissa suihku, wc ja liinavaatteet.

Smartumin kulttuurisetelillä voi maksaa Heponiemen täysihoidon hinnasta 25€/ vrk eli 75€. Mainitsethan asiasta varauksen yhteydessä.

Ilmoittaudu mukaan
https://www.hdl.fi/fi/heponiemi/tapahtumakalenteri/1-retriitit/74-henkilokohtaisesti-ohjattu-retriitti-4-pv20170421133626

Lähetämme noin 2 viikkoa ennen retriittikirjeen.

Tiedot

Alkaa:
27.09.18 klo 17:30
Loppuu:
30.09.18 klo 14:00
Tapahtumaluokat:
,

Tapahtumapaikka

Heponiemen Hiljaisuuden keskus
Heponiementie
Karjalohja, Suomi

Järjestäjä

Heponiemen Hiljaisuuden keskus
Puhelin:
019 355 185
Sähköposti:
heponiemi@hdl.fi
Näytä Järjestäjä WWW-sivusto