Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Henkilökohtaisesti ohjattu hiljaisuuden retriitti

24.08.17 klo 17:00 - 27.08.17 klo 14:00

Retriitissä osallistuja saa tutkistella omaa kutsumustaan Jeesuksen opetuslapsena. Tässä retriitissä yhdistyvät hiljaisuus ja henkilökohtainen hengellinen ohjaus. Pohjana on ignatiaaninen rukousperinne, johon yhdistämme halukkaille bibliodraamatyöskentelyä. Ignatiaanisessa rukousperinteessä on keskeistä se, ettei mikään elämän osa-alue ole hengellisyyden ulkopuolella. Jumala tuli ihmiseksi Jeesuksessa Kristuksessa, mikä tarkoittaa, että Jumala on todella läsnä ihmisten elämässä. Oman elämän peilaaminen rukouksessa Raamatun teksteihin on syvimmiltään oikeiden elämänvalintojen etsimistä ja vapautumista turhista asioista eli eräänlaista pyhiinvaellusta ihmiseksi kasvamisessa.
Yhteinen ohjelma muodostuu päivittäisestä ehtoollisjumalanpalveluksesta ja ruokailuista. Kunkin henkilökohtainen retriitti rakentuu rukousmietiskelyistä, joissa jokainen peilaa Raamatun teksteihin omaa elämäänsä, sekä vapaaehtoisesta bibliodraamatyöskentelystä. Osallistuja tapaa päivittäin ohjaajansa, jolta saa Raamatun tekstejä ja tukea matkalleen. Retriitissä tapahtuva vuoropuhelu on osanottajan ja Jumalan välistä, ohjaaja auttaa sen tunnistamisessa. Kunkin osallistujan matkaa suojaa ympäröivä hiljaisuus, johon osallistuja ohjaajan kanssa sovittuja tapaamisia lukuun ottamatta pyrkii sitoutumaan.
Tässä retriitissä voivat halukkaat toteuttaa yhden rukoushetken osallistumalla bibliodraamatyöskentelyyn. Bibliodraama on erilaisin luovin ja toiminnallisin menetelmin eläytymistä Raamatun tekstiin. Ohjaajan ohjaamana sukellamme yhdessä Raamatun maailmaan. Näin Raamatun teksti avautuu eri lailla kuin henkilökohtaisissa raamattumietiskelyissä. Siitä voi kukin hiljaisuudessa jatkaa itselle sopivalla tavalla ja keskustella vielä halutessaan kahden kesken ohjaajaansa tavatessaan.

Retriitti alkaa torstaina 24.8. klo 17 ja päättyy sunnuntaina 27.8. klo 14

Retriitin ohjaajat
Ignatiaaniset ohjaajat:
·       pastori, psykoterapeutti Eva Kanerva
·       psykologi Marja Vuorinen
·       muusikko Maisa Kumpulainen

Bibliodraama- ja retriitinohjaaja:
·       psyk.sh, diakonissa Ulla-Maija Kyrölä

Kurssi järjestetään yhteistyössä Sininauhaliiton kanssa
Hinta:
275 € sisältäen retriitin sekä täysihoidon (majoitus omin lakanoin 1 hh sekä ruokailut)

Tiedustelut sekä ilmoittautuminen:
Viimeistään kaksi viikkoa ennen kurssia.
Uutta! Ilmoittautumislomakkeen voi täyttää nyt nettisivuilla. http://www.perheniemi.com/kurssit/63

Tiedustelut:   opisto@perheniemi.com tai puh. 05 757 4100.

Tiedot

Alkaa:
24.08.17 klo 17:00
Loppuu:
27.08.17 klo 14:00
Tapahtumaluokka:

Tapahtumapaikka

Perheniemen opisto
Opistontie 15 B
47450 Perheniemi, Iitti,
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto

Järjestäjä

Perheniemen opisto
Puhelin:
05 7574100
Sähköposti:
opisto@perheniemi.com
Näytä Järjestäjä WWW-sivusto