Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Henkilökohtaisesti ohjattu hiljaisuuden retriitti Perheniemen opistolla

16.05.19 klo 17:00 - 19.05.19 klo 14:00

Henkilökohtaisesti ohjattu hiljaisuuden retriitti
16- 19.5. 2019
Retriitissä osallistuja saa tutkistella omaa kutsumustaan Jeesuksen opetuslapsena. Retriitissä yhdistyvät hiljaisuus ja henkilökohtainen hengellinen ohjaus. Pohjana on ignatiaaninen rukousperinne. Ignatiaanisessa rukousperinteessä on keskeistä se, ettei mikään elämän osa-alue ole hengellisyyden ulkopuolella. Jumala tuli ihmiseksi Jeesuksessa Kristuksessa, mikä tarkoittaa, että Jumala on todella läsnä ihmisten elämässä. Oman elämän peilaaminen rukouksessa Raamatun teksteihin on syvimmiltään oikeiden elämänvalintojen etsimistä ja vapautumista turhista asioista eli eräänlaista pyhiinvaellusta ihmiseksi kasvamisessa.

Yhteinen ohjelma muodostuu päivittäisestä ehtoollisjumalanpalveluksesta ja ruokailuista sekä halukkaille vapaaehtoisesta bibliodraamatyöskentelystä. Kunkin henkilökohtainen retriitti rakentuu itsenäisistä rukousmietiskelyistä, joissa jokainen peilaa omaa elämäänsä Raamatun teksteihin. Tässä retriitissä halukkaat voivat lisäksi toteuttaa sekä perjantaina että lauantaina yhden rukoushetken osallistumalla bibliodraamatyöskentelyyn.
Osallistuja tapaa päivittäin ohjaajansa, jolta saa Raamatun tekstejä ja tukea matkalleen. Kunkin osallistujan matkaa suojaa ympäröivä hiljaisuus, johon osallistuja ohjaajansa kanssa sovittuja tapaamisia lukuun ottamatta pyrkii sitoutumaan.

Bibliodraama on Raamatun tekstiin eläytymistä erilaisin luovin ja toiminnallisin menetelmin. Ohjaajan ohjaamana sukellamme yhdessä Raamatun maailmaan ja olemme työskentelyjakson aikana vuorovaikutuksessa toistemme kanssa. Näin Raamatun tapahtumat konkretisoituvat tai avautuvat eri tavalla kuin henkilökohtaisissa raamattumietiskelyissä. Näistä hetkistä kukin voi jatkaa hiljaisuudessa itselle sopivalla tavalla.

Retriitti alkaa torstaina 16.5. klo 17 ja päättyy sunnuntaina 19.5. klo 14.
Ignatiaaniset ohjaajat:
pastori, psykoterapeutti Eva Kanerva, Sininauhaliitto
psykologi Marja Vuorinen
muusikko Maisa Kumpulainen

Bibliodraama- ja retriitinohjaaja:
diakonissa Ulla-Maija Kyrölä
Retriitti järjestetään yhteistyössä Sininauhaliiton kanssa.
Hinta:
285 €, sisältää retriitin sekä täysihoidon (majoitus omin lakanoin 1 hh sekä ruokailut)

Ilmoittautuminen 26.4.2019 mennessä nettisivujen ilmoittautumislomakkeella, joka löytyy tästä linkistä: https://perheniemi.com/kurssit/119
tai puh. 05 757 4100.
Lisätietoja opisto@perheniemi.com tai puh. 05 757 4100

Tiedot

Alkaa:
16.05.19 klo 17:00
Loppuu:
19.05.19 klo 14:00
Tapahtumaluokka:

Tapahtumapaikka

Perheniemen opisto
Opistontie 15 B
47450 Perheniemi, Iitti,
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto

Järjestäjä

Perheniemen opisto
Puhelin:
05 7574100
Sähköposti:
opisto@perheniemi.com
Näytä Järjestäjä WWW-sivusto