Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Henkilökohtaisesti ohjattu hiljaisuuden retriitti

26.04.18 klo 17:00 - 29.04.18 klo 14:00

Retriitissä osallistuja saa tutkistella omaa kutsumustaan Jeesuksen opetuslapsena. Tässä retriitissä yhdistyvät hiljaisuus ja henkilökohtainen hengellinen ohjaus. Pohjana on ignatiaaninen rukousperinne, johon yhdistämme mahdollisuuden osallistua vapaavalintaiseen bibliodraamatyöskentelyyn. Ignatiaanisessa rukousperinteessä on keskeistä se, ettei mikään elämän osa-alue ole hengellisyyden ulkopuolella. Jumala tuli ihmiseksi Jeesuksessa Kristuksessa, mikä tarkoittaa, että Jumala on todella läsnä ihmisten elämässä. Oman elämän peilaaminen rukouksessa Raamatun teksteihin on syvimmiltään oikeiden elämänvalintojen etsimistä ja vapautumista turhista asioista eli eräänlaista pyhiinvaellusta ihmiseksi kasvamisessa.

Yhteinen ohjelma muodostuu päivittäisestä ehtoollisjumalanpalveluksesta ja ruokailuista. Kunkin henkilökohtainen retriitti rakentuu rukousmietiskelyistä, joissa jokainen peilaa Raamatun teksteihin omaa elämäänsä, sekä vapaaehtoisesta bibliodraamatyöskentelystä.Osallistuja tapaa päivittäin ohjaajansa, jolta saa Raamatun tekstejä ja tukea matkalleen. Retriitissä tapahtuva vuoropuhelu on osanottajan ja Jumalan välistä, ja ohjaaja auttaa sen tunnistamisessa. Kunkin osallistujan matkaa suojaa ympäröivä hiljaisuus, johon osallistuja ohjaajan kanssa sovittuja tapaamisia lukuun ottamatta pyrkii sitoutumaan.

Tässä retriitissä yhden rukoushetken voi halutessaan toteuttaa osallistumalla bibliodraamatyöskentelyyn. Bibliodraama on Raamatun tekstiin eläytymistä erilaisin luovin ja toiminnallisin menetelmin. Ohjaajan ohjaamana sukellamme yhdessä Raamatun maailmaan. Näin Raamatun teksti avautuu eri tavalla kuin henkilökohtaisissa raamattumietiskelyissä. Siitä voi kukin hiljaisuudessa jatkaa itselle sopivalla tavalla ja keskustella halutessaan henkilökohtaisesti ohjaajaansa tavatessaan.

Retriitti alkaa torstaina 26.4. klo 17 ja päättyy sunnuntaina 29.4. klo 14.

Ignatiaaniset ohjaajat:

Eva Kanerva, pastori, psykoterapeutti
Marja Vuorinen, psykologi
Maisa Kumpulainen, muusikko
Bibliodraama- ja retriitinohjaaja:
Ulla-Maija Kyrölä, psyk.sh, diakonissa
Kurssi järjestetään yhteistyössä Sininauhaliiton kanssa

Hinta:

275 € sisältäen retriitin sekä täysihoidon (majoitus omin lakanoin 1 hh sekä ruokailut)

Tiedustelut sekä ilmoittautuminen:
Viimeistään kaksi viikkoa ennen kurssin alkua.
Nettisivujen ilmoittautumislomakkeen voi täyttää kohdassa ”Ilmoittaudu tästä”.

Tiedustelut joko opisto@perheniemi.com tai puh. 05 757 4100.

Katso kurssin peruutusehdot tästä.

Tiedot

Alkaa:
26.04.18 klo 17:00
Loppuu:
29.04.18 klo 14:00
Tapahtumaluokka:

Tapahtumapaikka

Perheniemen opisto
Opistontie 15 B
47450 Perheniemi, Iitti,
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto

Järjestäjä

Perheniemen opisto
Puhelin:
05 7574100
Sähköposti:
opisto@perheniemi.com
Näytä Järjestäjä WWW-sivusto