Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

ELÄMÄN LAHJA: KUOLEMAN JÄLKEEN, RISTI, MYSTEERI

08.10.16 klo 11:00 - 15:00

ELÄMÄN LAHJA: KUOLEMAN JÄLKEEN, RISTI, MYSTEERI
KONTEMPLATIIVINEN RETRIITTI

Levollisesti rytmittyvään päivään sisältyy hiljentymistä, Fr. Thomas Keatingin virikepuheet teemoista kuoleman jälkeen, risti ja Jumalan mysteeri. Tunnustelemme hiljaisuudessa virkepuheiden herättämiä ajatuksia ja tuntemuksia. Hiljentymisen jälkeen on mahdollisuus jakaa omia ajatuksia ja tuntemuksia. Sopivana hetkenä vihannestankkaus ja teehetki.

Osanottajat saavat päivän teemoista Fr. Thomas Keatingin englanninkielisten virikkeidentiivistelmät suomeksi, tulkkeina Maria Hakasalo ja Eero Voutilainen. Retriittipäivä on itsellinen osa Contemplative Outreach järjestön DVD- sarjasta ”Elämänlahja: kuolema & kuoleminen, elämä & eläminen”.

Retriitin juuret
Yli 30 vuoden ajan Contemplative Outreach -järjestö on levittänyt vuosisatoja kadoksissa olleen kontemplatiivisen kristillisyyden elävää perintöä kontemplatiivista elämää keskellä tavallista arkea tukevien ohjelmien välityksellä. Se tarjoaa toivon näköalaa toisin kuin aikamme kulttuurinen normisto, joka näkee kuoleman tragedian, elämän päättymisenä ja ankaran tuomion ja rangaistuksen eteen joutumisena.

Saamme olla mukana DVD:n kautta Fr. Thomas Keatingin ja Contemplative Outreach -järjestön perustajajäsenen, isä Carl Aricon välisessä kohtaamisessa. He keskustelevat syvällisesti elämästä kuoleman jälkeen, ristin merkityksestä ja Jumala-mysteeristä.

Nauhoituksissa Isä Thomas on henkilökohtaisesti sinun kanssasi,
hän puhuu sinulle ja sinä saat rauhassa kuunnella, pohtia, tunnustella ja tuntea.
Suomenkielinen viriketeksti on tarkoitettu matkasi tueksi.
Teemme päivämme matkaa Lectio Divinan tapaan, olemisemme ’silmin ja korvin’, sydämellä peilaten ja vastaten ja hiljaisuuteen palaten. Tärkeää ei ole yrittää ymmärtää kaikkea tai saada kaikesta otetta. Tärkeämpää kuin tiedon lisääminen on antaa tilaa omalle sisäiselle matkalle, transformaatiolle, muodonmuutokselle, Kristuksen kaltaiseksi tulemisen prosessille. Tämä on kristillisen elämän ydin, evankeliumin ilosanoma. Kuolemasta elämään.

Tervetuloa

Retriittitilamme kappelisali on Kallion kirkon alttaripäädyssä. Pääovesta sisään tultuasi astelet kirkon oikean puoleista käytävää. Se päätyy kappelisalin ovelle. Aloitamme klo 11.00 antaumuksen rukouksella ja päätämme klo 15.00 hiljaisuudessa.
Mukaan mahtuu runsaahko opetuslasten määrä. Retriitin järjestää Ekumeeninen karmeliittaluostariyhteisö ja Kallion seurakunta.

Ilmoittautumiset: Eero Voutilainen, CEI, eerovoutilainen@hotmail.com,
tiedustelut myös 040 041 9636.
Osallistumismaksu 40 € Ekumeenisten Karmeliittojen ystävät
ry:n tilille Säästöpankki Optia FI52 4600 0010 4557 03
ennen retriittipäivää.

Tiedot

Päivämäärä:
08.10.16
Aika:
11:00 - 15:00
Tapahtumaluokka:

Tapahtumapaikka

Kallion kirkon kappelisali
Helsinki, Suomi

Järjestäjä

Ekumeeninen ja Uskontojen välinen Karmeliittayhteisö
Puhelin:
+35840 041 9636
Sähköposti:
eerovoutilainen@hotmail.com
Näytä Järjestäjä WWW-sivusto