Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Ekopaasto retriitti

02.03.18 klo 18:00 - 04.03.18 klo 14:00

Retriitti on mahdollisuus tulla viikonlopuksi luonnon läheisyyteen, hiljentää tahtia, pysähtyä pyhän äärelle ja kuunnella hiljaisuudessa nousevia ajatuksia.

Ekopaaston aika tarjoaa mahdollisuuden hiljentyä ympäristöasioihin liittyvien tunteiden ja hengellisten kysymysten äärelle. Monet meistä kokevat esimerkiksi surua ympäristötuhoista ja riittämättömyyden tunteita maailman haasteiden edessä. Jotkut saavat ”ympäristöahdistuksesta” fyysisiäkin oireita. Retriitti sisältää henkisen ja hengellisen matkan, jossa saamme yhdessä kohdata erilaisia tunteita ja saada vahvistusta toivolle. Heponiemen kaunis luonto tukee tätä matkaa.

Omat elämäntapavalintamme ja ympäristöön liittyvät tunteemme ovat sidoksissa toisiinsa. Retriitissä päähuomio keskittyy henkiseen puoleen, mutta kannustamme liittymään muutenkin Ekopaasto-kampanjaan ja toimimaan kestävämmän tulevaisuuden hyväksi.

Retriitin ohjaavat Panu Pihkala, Ulla Oinonen sekä Mika Pajunen.
Taustalukemisena suosittelemme Pihkalan tuoretta kirjaa: ”Päin helvettiä? Ympäristöahdistus ja toivo” (Kirjapaja 2017), joka nimestään huolimatta on suunnattu nimenomaan toivoa vahvistamaan.

Retriitti alkaa perjantaina yhteiseltä päivälliseltä kello 18.00. Viikonlopun ohjelma rytmittyy kappelissamme pidettäviin hetkipalveluksiin, virikehetkiin, ruokailuihin, ulkoiluun ja omaan aikaan. Voit lukea kirjastomme aarteita, lepäillä tai ulkoilla Heponiemen luonto- ja meditaatiopoluilla. Illalla on tarjolla rantasaunan löylyt halukkaille. Yhteinen hiljaisuutemme kestää sunnuntain iltapäivään, jolloin retriitti päättyy kello 14.00 mennessä.

Tässä retriitissä on myös muutama vapaaehtoinen mahdollisuus nousta sovituksi ajaksi hiljaisuudesta ja jakaa yhdessä toisten kanssa ajatuksia.
Mahdollisuus tarvittaessa myös kahdenkeskeiseen luottamukselliseen jakamiseen ohjaajan kanssa.

Retriitin järjestävät yhteistyössä kanssamme

Ekopaasto, Suomen ev.lut.kirkko www.ekopaasto.fi

Hiljaisuuden ystävät www.hiljaisuudenystavat.fi

Ilmoittaudu mukaan:
https://www.hdl.fi/fi/heponiemi/tapahtumakalenteri/1-retriitit/90-ekopaasto-retriitti

Retriitin hinta

295 eur pitää sisällään koko viikonlopun ohjelman täysihoidolla. Majoitus on 1-hengen huoneissa, joissa jokaisessa oma suihku, wc sekä liinavaatesetti. Osallistumismaksu maksetaan paikan päällä käteisellä, pankki- tai luottokortilla. Voit käyttää Smartum-seteleitä osana maksua.

Tiedot

Alkaa:
02.03.18 klo 18:00
Loppuu:
04.03.18 klo 14:00
Tapahtumaluokka:

Tapahtumapaikka

Heponiemen Hiljaisuuden keskus
Heponiementie
Karjalohja, Suomi

Järjestäjä

Heponiemen Hiljaisuuden keskus
Puhelin:
019 355 185
Sähköposti:
heponiemi@hdl.fi
Näytä Järjestäjä WWW-sivusto