Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Arkiretriittileiri Taizén hengessä

10.04.17 klo 17:00 - 16.04.17 klo 13:30

Paastoonvirittymisen rauhaa ystävä!

Olisiko tänä vuonna pääsiäisen valmistautumisessasi tarvetta arjen keskellä hiljentymiselle?

Tervetuloa viettämään hiljainen viikko aina pääsiäiseen asti Taizé-henkisesti ja luostarimaisesti yhteisönä eläen. Päivittäisen työnteon ’virastoaikaan’ mahdollistava leiri toteutetaan Velskolan leirikeskuksessa Espoossa.

Leiri soveltuu erityisesti pääkaupunkiseutulaisille, mutta kauempaakin mukaan voi tulla. Leiri toteutetaan ora et labora –periaatteella, eli aikaa on niin rukoukselle kuin työnteolle. Päivisin on mahdollista käydä opintojen, töiden ja muiden tehtävien parissa, muuten vietämme yhteistä aikaa leirikeskuksessa.

Päivärytmimme Velskolan kartanossa hakee innoitusta luostarielämästä. Aamut aloitamme yhteisellä rukouksella ja aamiaisella, päivän vietämme tahoillamme ja iltapäivästä kokoonnutaan taasen rukouksen, ruokapöydän ja yhteisen ohjelman ääreen. Töihin Helsingin keskustaan/ Espoon suunnalle ehtii aamuisin kahdeksan pintaan ja töissä ehtii olla neljän paikkeille. Kyydit toimivat kimppakyydein ja joukkoliikenne Helsingin suuntaan toimii myös Vihdintien varrelta, jonne on matkaa noin 2 km.

Hengellisessä elämässä keskitymme rukoukseen ja yhteyteen, sillä leirikeskuksen vieraanvaraisuus katkaisee mahdollisen ruokapaaston kyseisen viikon osalta. Toki ruokapaastoakin saa halutessaan viettää.

Leirin koko pidetään pienenä, enintään 12 osallistujaa mahtuu mukaan, joten on toivottavaa ilmoittautua ensitilassa.

Ajankohta on 10.4.-16.4.2017.
Leirin alkaessa maanantaina klo 17.00 nuorisotila Siivestä Leppävaarasta (Alberganesplanadi 1). Paluu sinne takaisin on pääsiäispäivänä klo 13.30 mennessä.

Karkea ohjelmaluonnos on seuraava:
6.00 herätys
6.05 aamurukous
6.35 aamupala
7.10 päivän askareisiin lähtö (myös leirikeskukseen voi jäädä päiviksi etätyöskentelemään, opiskelemaan, nauttimaan luonnosta ja omasta rauhasta)
17.15 paluu leirikeskukseen
Päivärukous
17.45 päivällinen
19.00 ohjelmaa
(tutustumista ja keskusteluja, saunomista)
21.00 iltarukous
21.30 iltapala, jolta vapaasti nukkumaan

Kiirastorstai-illasta sunnuntaille elämme leirimäisesti leirikeskuksessa rennolla ohjelmalla, rukoillen ja ulkoillen. Leirin aikana on myös ehtoollisenvietto.

Leirin yhteisöllinen tavoite edellyttää sitoutumista viikoksi yhteisiin aikatauluihin. Jos joudut yhtenä iltana olemaan muissa velvoitteissa, ei se kuitenkaan ole este leirille lähdölle. Tehtäviä leirin toteutuksessa jaetaan sopivasti itse kullekin. Leirin hinta opiskelijalle ja työttömälle on 52 €, työssäkäyvälle 75 €. Maksuvapautusta tai maksun alennusta voi hakea tarvittaessa. Hintaan sisältyvät majoitus, ruokailut sekä kyyti leirille ja sieltä takaisin. Viikon varrella tapahtuva liikkuminen ja arjen lounasruokailut jäävät kunkin itse kustannettavaksi.

Leiriä ja vastuunjakoja silmälläpitäen tapaamme mahdollisuuksien mukaan kerran etukäteen.

Mikäli innostuit, ilmoittaudu mieluusti samantien, sillä osallistujamäärä on rajattu.

Ilmoittautuminen osoitteeseen topi@haarlaa.fi seuraavin tiedoin:
• Nimi
• Postiosoite
• Sähköposti
• Puhelinnumero
• Mahdollinen erityisruokavalio
• Tarvitsetko kyydin leirille/voitko kyyditä muita?

Järjestävänä tahona Leppävaaran seurakunta (Espoo), pääosin vapaaehtoisvoimin.

Vastaan mielelläni tarkentaviin kysymyksiin leiriin liittyen alla olevin yhteystiedoin. Tule mukaan rakentamaan ja kokemaan jotain ainutlaatuista!

Topi

Topi Haarlaa
+358 40 550 1021
topi@haarlaa.fi

Tiedot

Alkaa:
10.04.17 klo 17:00
Loppuu:
16.04.17 klo 13:30
Tapahtumaluokka:

Tapahtumapaikka

Velskolan kartano
Vääräjärventie 2, 02980
Espoo,

Järjestäjä

Leppävaaran seurakunta / Topi Haarlaa
Puhelin:
0405501021
Sähköposti:
topi@haarlaa.fi
Näytä Järjestäjä WWW-sivusto