Tapahtumakalenteri

Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Agricola-kävely Pernajasta Turkuun

huhtikuu 10 klo 10:00 - syyskuu 19 klo 18:00

Agricola-kävely on uusi suomalainen pyhiinvaellus. Sen reitti kulkee reformaattorin ja suomen kirjakielen isän Mikael Agricolan synnyinpitäjästä Pernajasta Turkuun, jossa Agricola toimi piispana. Kävely tapahtuu vanhaa keskiaikaista eteläistä Kuninkaantietä pitkin kirkolta kirkolle siinä määrin kuin se on mahdollista. Kävely ajoittuu 13 noin 20-30 km osuuteen ajalla 10.4 – 19.9.2021.
Katso reitti, ajankohdat ja ilmoittaudu mukaan: www.piplia.fi/osallistu/ilmoittaudu-agricola-kavelyyn/ Ilmoittautuneisiin otetaan yhteyttä kävelyn yksityiskohdista.

Agricola-kävelyn tavoitteena on tarjota mahdollisuus hiljentymiseen ja oman hengellisen elämän rakentamiseen. Kävelyä tahdittaa seitsemänosainen pyhiinvaelluskorttisarja, joka johdattaa rukouksen ja raamatunkohdan avulla päivän hengelliseen teemaan. Tilaa kortit Pipliakaupasta.
www.pipliakauppa.fi/tuote/agricola-pyhiinvaelluskortit/

Samalla Agricolan reitin kulkeminen muistuttaa lukutaidon merkityksestä – missä olisimme ilman Agricolaa? Pipliaseuran Lukutaitoa naisille Afrikassa -hankkeessa 20 000 naista oppii lukemaan omalla äidinkielellään. Agricola-kävelyn osallistujat voivat halutessaan lahjoittaa esimerkiksi kilometrejään vastaavan summan lukutaitotyöhön ja rohkaista tuttujaan sponsoroimaan kävelyään. Lue lisää: agricola.fi

Agricola-kävely sai alkunsa vuonna 2019, jolloin idean isä, laulaja Hannu Holma käveli reitin ensimmäistä kertaa. Hän toimii tänäkin vuonna kävelyjen vetäjänä.
Yhdyshenkilönä Suomen Pipliaseurassa: Satu Toukkari, satu.toukkari(at)piplia.fi, p. 040 5228726

Tiedot

Alkaa:
huhtikuu 10 klo 10:00
Loppuu:
syyskuu 19 klo 18:00
Tapahtumaluokka:
Tapahtuma tagia:
, ,

Järjestäjä

Suomen Pipliaseura
Puhelin:
010 838 6500
Sähköposti:
info@piplia.fi
Kotisivu:
https://www.piplia.fi/