Hyvä että elämässä tulee aikoja, jolloin herätellään ohittamaan rutiineja. Jolloin elämää, sisimpäänsä ja korkeuksia saa tarkastella uusin silmin.

Paastossa voi päästää irti. Vapautua osasta arjen tavoista ja tottumuksista myös hiljaisuuden ja kontemplaation avulla. Hapuilevinkin yrityksin. Tämä aika kutsuu myös vapautumaan tähän hetkeen. Kyky olla tässä hetkessä voi johdattaa korkeimman kohtaamiseen.

Matkaoppaanani paastossa on Thomas Mertonin Hetkien kirja. Miten se sattuikin käteeni hyllystä – ja miten se puhutteleekaan minua juuri nyt. Paasto mahdollistaa hengähdyshetken elämäni matkalla, seisahduksia kokea kaikki Luojan luoma kaikilla aisteilla. Tämä aika avaa ovia myös omaan sisimpään: mitä minä näen, tunnen, kuulen. Koen.

Tänä aikana voi jotenkin erityisen tietoisesti luottaa, että hiljaisuuteen ja vetäytymiseen liittyvä epämääräinen levottomuus ja erillisyyden olo onkin osa korkeampaa kohti kurottautumista. Että vaikka ei tiedä mitä edessä, voi luottaa, että tie vie turvaan, rauhaan, vapauteenkin.

Teksti ja kuvat Eeva Honkanummi

 

Vastaa

Tarkistamme kaikki blogitekstien kommentit ennen julkaisua. Joskus hyväksyminen voi kestää muutaman päivän.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *