Ilmoittautuminen Via Silentiin luostariin

Via Silentii – Hiljaisen rukouksen luostariyhteisö ottaa vastaan kävijöitä Haminassa Poitsilan kartanossa: syksyllä 2022 viikoilla 36-52, Tikkupolku 1, Hamina. Luethan nämä tiedot huolellisesti ennen ilmoittautumista. Ilmoittautumislinkin löydät tästä sekä tekstin loppupuolelta.

Hiljaiset rukoilijat voivat tulla luostariin kullekin sopivaksi ajanjaksoksi – muutamaksi päiväksi, viikoksi tai pidemmäksikin aikaa. Aiempi kokemus esimerkiksi hiljaisuuden retriiteistä ei ole tarpeen, mutta voimme ottaa vain 18 vuotta täyttäneitä aikuisia. Saapuminen ja lähteminen eivät ole sidoksissa viikkorytmiin tai tiettyyn rukouskumppaniin/hetkipalvelijaan. Keskiössä on aina oma aikasi rukouksessa, hiljaisuudessa ja luostariyhteisössä. Uusia hiljaisia rukoilijoita vastaanotetaan päivittäin aamuisin klo 9.00-10.00, lounasaikaan klo 11.30-12.30 sekä päivällisaikaan klo 17.30-18.30.  Saapumisaika tulee valita ilmoittautumisen yhteydessä ja kulkuyhteydet on hyvä selvittää ennen ajan valitsemista.

Huomaathan, että syyskaudella 2022 luostariyhteisö on koolla Haminassa Poitsilan kartanossa (Tikkupolku 1, Hamina) viikoilla 36-52 eli 4.9.2022-1.1.2023. Tämä Via Silentiin kunkin viikon kokoontumispaikka näkyy myös vuosikalenterissa. Poitsilan kartano ei valitettavasti ole liikuntarajoitteisille esteetön, sillä kuljettavana on raput puutalon yläkertaan.

Toivomme, että ilmoittaudut niin varhain kuin voit, ja viimeistään 10 päivää ennen saapumistasi. Kaikki ilmoittautuneet saavat vahvistuksen osallistumisestaan, eli tiedon siitä, että luostarissa on tilaa noina päivinä. Tätä tietoa voit odottaa viiden vuorokauden sisällä ilmoittautumisesta. 10 päivän ilmoittautumisrajan jälkeen voimme ottaa uusia rukoilijoita vain rajoitetusti, koska esimerkiksi ruokatilaukset tehdään jo edeltävällä viikolla. Mukaan otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä majoituskapasiteetin mukaan. Via Silentiilla on käytössään 6-10 hiljaisen rukoilijan huonetta ajankohdasta riippuen ja näiden lisäksi huoneet rukouskumppanille ja hetkipalvelijalle. Poikkeustilanteissa huonemäärää voidaan kasvattaa.

Yhteisöön tulijoilta veloitetaan 60 €/vrk (vrk = 24 tuntia saapumisesta) ja mahdollisesta lisäateriasta viimeisen täyden vuorokauden jälkeen 10 €. Jos viivyt kerrallaan pidempään kuin viikon, on veloitus toisella viikolla 50 €/vrk. Mikäli suunnittelet yli kahden viikon luostarijaksoa, luostariyhteisön koordinaattori käy kanssasi keskustelun, jossa sovitaan alennetusta vuorokausimaksusta. Lasku lähetetään sinulle luostariaikasi jälkeen ja maksuaikaa on 14 vrk.

Tutustuthan myös sivuun ”Ohjeet luostariyhteisöön saapuville”.

Ilmoittautumislomakkeen löydät tästä linkistä.