Kadotitko itsesi arkeen? Tunnetko sisimmässäsi hiljaisuuden lempeän kutsun? Arjen rutiineitten, säätämisten ja asioitten moninaisen paljouden keskellä olen itse huomannut, miten sielu kaipaa hiljaisuutta.

Vasta hiljaisuudessa pystyn kuulemaan, mitä sisimmälläni on sanottavaa. Usein tärkeimmät viestit nousevat esiin vasta silloin, kun maltan pysähtyä.

Voisinkohan ajatella tavallista arkipäivääni pienenä pyhiinvaelluksena? Sana pyhiinvaellus kuulostaa juhlalliselta, mutta Jumalan läsnäolon salaisuus kietoutuu kuitenkin tähän tavalliseen arkeeni. Ja ehkä ajoittain, juuri arjessani pilkahtelee myös pyhä.

Pyhiinvaelluksen peruskäsitteisiin kuuluu huolettomuus. Mitäpä jos lähden kuulostelemaan hiljaisuutta ja sisimpäni kaipausta lähiluontoon. Pyhiinvaellusretki lähiluonnossa hoitaa niin henkeä kuin ruumistakin.

Tule mukaan! Lähde ulos, rauhalliselle kävelylenkille. Ota oma tai naapurin koira kaveriksi, jos mahdollista. Tasainen kävelyn rytmi johdattaa minut ja sinut askel askeleelta kauemmas mielen melskeestä ja maailman murheista lähemmäs luottamusta Jumalaan. Jos sinulla on tuo karvainen kaveri mukanasi, keskity seuraamaan sen huoletonta touhuamista tai pysähdy kuuntelemaan ympäristösi ääniä. Millaisia luonnonääniä kuulet? Mihin suuntaan vuodenkierto kulkee parhaillaan? Millaista kieltä Jumalan huolenpidosta luonto kertoo meille?

Jeesus neuvoi meitä katsomaan ja kuuntelemaan taivaan lintuja. Ehkä Jeesus halusi valaa huolehtivalle ja pelkäävälle ihmiselle luottamusta Jumalan mahdollisuuksiin. Hän piti lintuja yhtenä vertauskuvana huolettomuudesta ja hetken kerrallaan elämisestä. Eihän meillä lopulta ole kuin käsillä oleva hetki, ja hetkistä muodostuva päivä. Huominen on vasta huomenna ja silloin, kuten tänäänkin myös kaikki hyvä on mahdollista.

(teksti jatkuu kuvan jälkeen)

Kaikkivaltias Jumala on luvannut kantaa koko elämäämme. Uskaltaudu siis kulkemaan askel askeleelta, päivä päivältä luottamuksen pyhiinvaeltajana.

Älkää siis huolehtiko huomisesta, se pitää kyllä itsestään huolen. Kullekin päivälle riittävät sen omat ongelmat. (Matt. 6:34)

Rukoilen näin: 

Jokainen askeleeni kulkee kohti sinua Jumalani. Anna minussa kasvaa levollinen luottamus sinun hyvään huolenpitoosi, joka kantaa elämäni alusta loppuun ja senkin ylitse. Kiitos, että tänään saan vaeltaa sinun kanssasi. Aamen.

Teksti: Satu Toukkari, Suomen Pipliaseura

Pieneksi tueksi hiljaisuuden kuulosteluun arjen keskellä, Pipliaseura on julkaissut pyhiinvaelluksen seitsemään ydinteemaan liittyvän korttinipun. Korteissa on teemaan liittyvä raamatunkohta ja lyhyt rukous. Korttien teemat ovat: hiljaisuus, huolettomuus, vapaus, kiireettömyys, jakaminen, yksinkertaisuus ja hengellisyys.

Tilauslinkki: https://www.pipliakauppa.fi/tuote/agricola-pyhiinvaelluskortit/

Vastaa

Tarkistamme kaikki blogitekstien kommentit ennen julkaisua. Joskus hyväksyminen voi kestää muutaman päivän.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *