Hiljaisuuden Ystävät ry (HYS)

Hiljaisuuden Ystävät ry on vaalinut kristillistä spiritualiteettia jo lähes 40 vuoden ajan.

Yhdistys perustettiin vuonna 1986 edistämään ja tekemään hiljaisuuden retriittiä tunnetuksi, organisoimaan ja toteuttamaan retriitinohjaajakoulutusta ja saamaan aikaan retriittikeskuksen.

Nykyisin Hiljaisuuden Ystävät vaalii ja edistää kirkon vanhasta rukoushiljaisuuden perinteestä nousevaa hengellistä elämää monin tavoin. Yhdistys kouluttaa retriitinohjaajia, hengellisiä ohjaajia ja Hiljaisuuden joogan® ohjaajia sekä luontohengellisyyden ja pyhiinvaelluksen taitajia. Yhdessä eri verkostojen kanssa luomme mahdollisuuksia hiljentymiseen, mietiskelyyn ja sisäiseen rukoukseen.

Viestimme hiljaisuudesta ja rakennamme yhteyttä asiasta kiinnostuneiden kesken myös eri kirkkokunnissa ja kristillisissä yhteisöissä. Toimimme Suomen evankelis-luterilaisen kirkon tunnustuksen pohjalta ekumeenisessa hengessä. Hiljaisuuden Ystävien arvojen ytimessä on inkarnaatio, kolmiyhteisen Jumalan ihmiseksi tulemisen salaisuus, sekä myötätunto, ilo, yhteisöllisyys ja ystävyys luomakunnan kanssa.

Toiminta-aikanaan yhdistys on kouluttanut lähemmäs tuhat retriitinohjaajaa sekä laajan joukon eri alojen hiljaisuuden osaajia. Yhdistys ylläpitää retriittiperinnettä koko maassa ja pitää esillä hiljaisuuden asiaa. Hiljaisuuden edistämisestä yhdistys sai Suomen Luonnonsuojelululiiton Uudenmaan piirin Hiljainen haavanlehti -tunnustuspalkinnon v. 2015.

Yhdistyksen toiminnanjohtajana toimii Juha Tanska. Viestintä- ja koulutussuunnittelijana toimii Susanna Erätuli. Toimiston tehtäviä hoitaa Anne Hämäläinen. Poitsilan kartanon kiinteistön hoidosta vastaa Riku Westdorp. Yhdistyksen toiminnasta ja taloudesta vastaa vuosikokoukselle hallitus, jonka puheenjohtajana toimii Turun arkkihiippakunnan piispa Mari Leppänen.

Yhdistyksen sosiaalisen median kanavina toimivat Facebook-sivu ja Facebook-ryhmä sekä Instagram (@hiljaisuudenystavat).

Vaikka tavoitteita on jo saavutettu, ei tehtävä kuitenkaan ole lopussa: ks. Strategia. Uutta strategiaa luotiin toiminnanjohtajan johdolla tiiviissä yhteistyössä hallituksen ja yhteistyökumppaneiden kanssa vuosien 2021-2022 aikana ja se hyväksyttiin yhdistyksen vuosikokouksessa 1.5.2022.

Yhdistyksen toimintaan liittyvät yhteydenotot:

Juha Tanska
Hiljaisuuden Ystävät ry:n toiminnanjohtaja
juha.tanska[at]hiljaisuudenystavat.fi
+358 45 343 0200

Susanna Erätuli
Hiljaisuuden Ystävät ry:n viestijä
susanna.eratuli[at]hiljaisuudenystavat.fi
+358 500 500 520

Laskutukseen ja jäsenyyteen liittyvät asiat
(osoitteen- ja nimenmuutokset, muutokset jäsenyydessä, jne.):
toimisto[at]hiljaisuudenystavat.fi.
+358 400 318 456
Hiljaisuuden Ystävät ry
Tikkupolku 1
49460 Hamina

Jäsenmaksut, kolehtituotot, maksut ym. tilille:
Tili: Hiljaisuuden Ystävät ry FI51 5750 0120 5187 18
Jäsenlaskutus: Jäsenlaskut lähetetään vuosittain alkuvuodesta. Maksathan laskun viitenumerolla, että lasku rekisteröityy oikein. Kiitos tuestasi!
Kolehtitilitykset ilman viitenumeroa. Kiitos yhteistyöstä!

Lahjoitustiedot (linkki)