*Istu ja ota mukava asento.

*Lue teksti hitaasti ja rukoillen, anna sen eri merkitysten resonoida sisimmässäsi. Lue teksti yhä uudelleen ja uudelleen.

*Mikä sana erityisesti kiinnittää huomiosi, pysy siinä sanassa ja toista sitä rauhallisesti mielessäsi. Ole hiljaisuudessa Jumalan edessä. Ole hänelle läsnä, aivan kuten hän on sinulle läsnä.

*Oletko jossain elämänvaiheessasi kulkenut poispäin Jumalasta tarkoituksella tai vahingossa? Tuo se aika mieleesi ja tuo se Jumalan anteeksiantaviin käsiin.

*Muistele hetkiä jolloin olet muuttanut elämäsi suuntaa nopeasti tai hitaasti. Muistele mitä silloin teit, miltä elämäsi näytti, miten vanha olit? Keitä muita oli mukanasi noissa elämäntapahtumissa? Voit tuoda nämä kiitokseksi Jumalalle.

*Tarkastele viimeistä vuorokautta. Minkälaisia ajatuksia, tunteita tai tuntemuksia olet kokenut? Tarkastele tilanteita joissa tunsit ehkä lohdutusta tai lohduttomuutta? Mitä ajattelit tai tunsit silloin?

*Pohdi vielä kysymystä: Kenen valtakuntaa palvelen? Omaani? Jonkun toisen? Jumalan? Huomaatko jonkun erityisen tapahtuman tähän ajatukseen liittyen?

Voit lopuksi koota ajatuksiasi, toiveitasi, pyyntöjäsi, kiitoksiasi rukoukseksi Jumalalle ja puhua hänelle vapaasti. Voit vain levätä Jumalan läsnäolossa. Olla rauhassa.

Päätä meditaatio johonkin tuttuun rukoukseen. Tai lue siunaus vielä kerran.

 

Henri Järvinen, pastori ja hengellinen ohjaaja

Tämä kirjoitus on Hiljaisuuden ystävät -lehden numerosta 4/2015

Vastaa

Tarkistamme kaikki blogitekstien kommentit ennen julkaisua. Joskus hyväksyminen voi kestää muutaman päivän.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *