Hengellisiä yhteisöjä

Bjärka-Säby
Ruosalainen ekumeeninen hengellinen yhteisö, jonka johtaja on Peter Halldorf ja joka ammentaa sekä helluntailaisuudesta että idän koptikristillisyydestä.

Ekumeeniset karmeliitat
Ekumeeninen ja Uskontojenvälinen Karmeliittayhteisö CEI, Karmeliittaperheeseen kuuluva maallikkoyhteisö, joka muodostuu Espanjassa ja Suomessa toimivista yhteisöistä.

Hilda ja Aidan yhteisö
Englannissa Lindisfarnen saarella kotipaikkaansa pitävä kristillinen yhteisö, joka ammentaa kelttikristillisyydestä.

Via Silentii – Hiljaisen rukouksen luostariyhteisö

Via Silentii on luostariyhteisö, jonne hiljaiset rukoilijat kokoontuvat rukouskumppanin ja hetkipalvelijan ohjauksessa elämään luostarielämää ja vahvistamaan Jumalan läsnäoloa kristityn matkallaan. Via Silentii toimii 1.5.2022 alkaen vuoden jokaisena päivänä, vuonna 2022 Poitsilan kartanossa Haminassa ja Enonkosken luostariyhteisössä, vuonna 2023 Poitsilan kartanossa Haminassa ja Heponiemessä Karjalohjalla. Via Silentii toimii Hiljaisuuden Ystävien yhteydessä.

Iona yhteisö
Skotlannista, Ionan saarelta maailmanlaajaksi levinnyt hengellinen yhteisö, joka haluaa edistää elävä jumalanpalvelusta ja sosiaalista oikeudenmukaisuutta.

Monastero di Bose
Pohjois-Italiassa sijaitseva ekumeeninen luostari, johon kaikenikäiset vieraat ovat tervetulleita.

Sant’Egidio yhteisö
Roomassa toimiva diakonisesti suuntautunut hengellinen yhteisö, jonka pitää pääpaikkanaan Santa Maria di Trastevere-kirkkoa.

San Damiano
Lapinjärven Porlammilla kotipaikkaansa pitävä San Damianon Osuuskunta, jota luotsaavat fransiskaanihengessä Eeva ja Pauli Annala.

Taizé
Etelä-Ranskassa sijaitseva ekumeeninen Taizé on vuosittain tuhansien nuorten kohtauspaikka.