Alkusiunaus
E: Rauha tähän taloon
K: Rauha kaikille, jotka asuvat täällä.

Raamatunluku, Matt 2:1-2,9-12
Kun Jeesus oli syntynyt Juudean Betlehemissä kuningas Herodeksen aikana, Jerusalemiin tuli idästä tietäjiä. 2 He kysyivät: »Missä se juutalaisten kuningas on, joka nyt on syntynyt? Me näimme hänen tähtensä nousevan taivaalle ja tulimme osoittamaan hänelle kunnioitustamme.»
9 Kuninkaan sanat kuultuaan tietäjät lähtivät matkaan, ja tähti, jonka he olivat nähneet nousevan taivaalle, kulki heidän edellään. Kun tähti tuli sen paikan yläpuolelle, missä lapsi oli, se pysähtyi siihen. 10 Miehet näkivät tähden, ja heidät valtasi suuri ilo. 11 He menivät taloon ja näkivät lapsen ja hänen äitinsä Marian. Silloin he maahan heittäytyen kumarsivat lasta, avasivat arkkunsa ja antoivat hänelle kalliita lahjoja: kultaa, suitsuketta ja mirhaa.
12 Unessa Jumala varoitti tietäjiä palaamasta Herodeksen luo, ja niin he menivät toista tietä takaisin omaan maahansa.

E: Tämä on Jumalan Sana.
K: Jumalalle kiitos.

Siunaus
Kirjoita kalkilla/liidulla oven yläpuolelle tai muuhun sopivaan paikkaan:
20+C+M+B+19

E: Itämaan tietäjät, Caspar, Melchior ja Balthasar seurasivat tähteä kaksituhattakaksikymmentä vuotta sitten ja löysivät Vapahtajan.
Siunatkoon Kristus kotimme ja olkoon kanssamme alkavan vuoden. Aamen.

Rukous
Taivaan ja maan Jumala, sinä johdatit kaikki kansat ainoan Poikasi luo kun tähti näytti tietä. Siunaa tämä koti ja kaikki, jotka täällä asuvat. Täytä meidät Kristuksen valolla, niin että huolenpitomme toisistamme heijastaisi Sinun rakkauttasi. Tätä pyydämme Kristuksen, Vapahtajamme kautta. Aamen.


www.liturgy.co.nz
Käännös Kati Pirttimaa

Vastaa

Tarkistamme kaikki blogitekstien kommentit ennen julkaisua. Joskus hyväksyminen voi kestää muutaman päivän.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *