HY:n järjestämät

Hiljaisuuden Ystävät ry:n järjestämiä tapahtumia

13-15.3. 2015 Helsingissä, Agricolan kirkossa
Rohkaisevia malleja elää yhteisöelämää!

Iona-yhteisön johtaja, Rev´d Peter Macdonald ja FT Lesley Orr tulevat Helsingin hiippakunnan vieraiksi maaliskuussa 2015. Viikonlopun aikana tutustutaan yhteisön kantaviin teologisiin ajatuksiin: ekumeenisuuden, sosiaalisen oikeudenmukaisuuden ja hengellisyyden yhdistämiseen. Vietämme jumalanpalveluselämää yhteisön hengessä ja sen tuottaman materiaalin pohjalta.
Pe 13.3. klo 10-17 "New ways to touch the hearts of all" Agricolan kirkossa on erityisesti kirkon työntekijöille suunnattu päivä, jolloin esillä on mm. yhteisön asema ja vaikuttavuus kirkossa sekä yhteisön säännöt ja tuki jäsenten elämään kristittyinä.
La 14.3. klo 10-17 "Voiko elämää ja hengellisyyttä yhdistää?" Agricolan kirkossa on kaikille kiinnostuneille suunnattu päivä, jolloin esillä on mm. yhteisön merkitys elävän kristillisyyden tukena sekä sosiaalisen oikeudenmukaisuuden kysymykset.
Su 15.3. klo 18 Tuomasmessu Agricolan kirkossa, jossa Peter Macdonald saarnaa.


Päivien rakenne:
klo 9.30 Aamukahvi
klo 10 Aamurukous
klo 10.30 Mikä Iona-yhteisö on? Ionan spiritualiteetti.
klo 12 Päivärukous
klo 12.30 Omakustanteinen yhteinen lounas n. 10 €.
klo 13.30 Miten elää yhteisöelämää tänä päivänä?
Yhteisöelämän historiaa Suomessa, puheenvuoroja ja kokemuksia yhteisöelämästä, mitä voimme oppia Ionan mallista?
klo 16 Messu / rukoushetki
Kaikki rukoushetket ja messu vietetään Ionan tapaan. Katso lisätietoja: www.iona.org.uk ja www.ionabooks.com
Kirkon työntekijöiden Ilmoittautumiset 27.2.2015 mennessä sähköisen koulutuskalenterin kautta, jonne on linkki kotisivuilta www.helsinginhiippakunta.evl.fi
Lauantain osalta ilmoittautumiset 27.2. 2015 mennessä Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Lisätiedot: Jaana Räntilä, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., 040 823 78 08


Järjestäjät: Hiljaisuuden Ystävät, Tuomasyhteisö, Helsingin seurakuntayhtymä, Helsingin ja Espoon hiippakunnat, Kirkkohallitus


Tulkkaus järjestetty.

4.-11.8.2015 Kolme päivää Edinburghissa ja neljä Ionan saarella.

Lähde mukaan unohtumattomalle opintomatkalle Skotlantiin!

Edinburghissa teemojamme ovat hengellisen ohjaus ja sosiaalinen oikeudenmukaisuus. Tutustumme ignatiaanista spiritualiteettiä harjoittavan Epiphany Groupin toimintaan, perehdymme hengelliseen ohjauksen ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden edistämiseen Skotlannin episkopaalisen kirkon työssä. Teemme myös ohjatun hiljaisen vaelluksen Edinburghin labyrinttipuutarhassa.

Ionan saari, Isle of Iona, on ollut merkittävä hengellinen keskus vuodesta 563 jKr., jolloin Pyhä Columba perusti saarelle luostarin. Saarin on kelttiläisen spiritualiteetin mukainen ”thin place”, jossa taivas on lähellä maata. Saarella toimii nykyisin ekumeeninen yhteisö, jonka perusti pastori George MacLeod v. 1938. Yhteisön teemoihin kuuluvat rauhan, oikeudenmukaisuuden ja ihmisoikeuksien edistäminen sekä aktiivinen toiminta ympäristön hyväksi. Ionan saarella käytössämme on Skotlannin episkopaalisen kirkon Bishop’s House luostarikirkon välittömässä läheisyydessä. Tutustumme ja osallistumme Ionan yhteisön elämään ja spiritualiteettiin, jumalanpalveluselämään ja toimintaan. Teemme pyhiinvaelluksen saarella.

Majoitus: Edinburghissa Bed and breakfast Gillis Center:ssa (www.gilliscentre.org.uk) ja Ionassa Bishop`s House:ssa täysihoidossa (www.scotland.anglican.org/life-of-the-church/retreats)

Tutustuttavaksi:

Edinburgh:

http://www.scotland.anglican.org

http://www.epiphanygroup.org.uk

Ionan yhteisö:

http://iona.org.uk

 

http://www.island-retreats.org/iona.html

Matkan hinta n. 850-1000 €.

Ilmoittautumiset: Suomen matkatoimisto

SMT Kirkko-tiimi, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Ilmoittautumista varten tarvitaan sukunimi ja etunimi kuten passissa, katuosoite, s-postiosoite ja matkapuhelinnumero. Iso-Britannian viranomaisten rekisteröintiä varten tarvitaan myös passitiedot n. 1 kk ennen lähtöä.

 

Matkan järjestävät

 

Hiljaisuuden Ystävät ry, Helsingin Hiippakunta ja Espoon Hiippakunta