HY:n järjestämät

Hiljaisuuden Ystävät ry:n järjestämiä tapahtumia

4.-11.8.2015 Kolme päivää Edinburghissa ja neljä Ionan saarella.

Lähde mukaan unohtumattomalle opintomatkalle Skotlantiin!

Edinburghissa teemojamme ovat hengellisen ohjaus ja sosiaalinen oikeudenmukaisuus. Tutustumme ignatiaanista spiritualiteettiä harjoittavan Epiphany Groupin toimintaan, perehdymme hengelliseen ohjauksen ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden edistämiseen Skotlannin episkopaalisen kirkon työssä. Teemme myös ohjatun hiljaisen vaelluksen Edinburghin labyrinttipuutarhassa.

Ionan saari, Isle of Iona, on ollut merkittävä hengellinen keskus vuodesta 563 jKr., jolloin Pyhä Columba perusti saarelle luostarin. Saarin on kelttiläisen spiritualiteetin mukainen ”thin place”, jossa taivas on lähellä maata. Saarella toimii nykyisin ekumeeninen yhteisö, jonka perusti pastori George MacLeod v. 1938. Yhteisön teemoihin kuuluvat rauhan, oikeudenmukaisuuden ja ihmisoikeuksien edistäminen sekä aktiivinen toiminta ympäristön hyväksi. Ionan saarella käytössämme on Skotlannin episkopaalisen kirkon Bishop’s House luostarikirkon välittömässä läheisyydessä. Tutustumme ja osallistumme Ionan yhteisön elämään ja spiritualiteettiin, jumalanpalveluselämään ja toimintaan. Teemme pyhiinvaelluksen saarella.

Majoitus: Edinburghissa Bed and breakfast Gillis Center:ssa (www.gilliscentre.org.uk) ja Ionassa Bishop`s House:ssa täysihoidossa (www.scotland.anglican.org/life-of-the-church/retreats)

Tutustuttavaksi:

Edinburgh:

http://www.scotland.anglican.org

http://www.epiphanygroup.org.uk

Ionan yhteisö:

http://iona.org.uk

 

http://www.island-retreats.org/iona.html

Matkan hinta n. 850-1000 €.

Ilmoittautumiset: Suomen matkatoimisto

SMT Kirkko-tiimi, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Ilmoittautumista varten tarvitaan sukunimi ja etunimi kuten passissa, katuosoite, s-postiosoite ja matkapuhelinnumero. Iso-Britannian viranomaisten rekisteröintiä varten tarvitaan myös passitiedot n. 1 kk ennen lähtöä.

 

Matkan järjestävät

 

Hiljaisuuden Ystävät ry, Helsingin Hiippakunta ja Espoon Hiippakunta