Täältä löydät hiljaisuuteen liittyviä uutisia tapahtumia ja koulutuksia, joita järjestävät niin Hiljaisuuden Ystävät ry., sen yhteistyötahotkin kuin valikoiden muutkin tahot. Keräämme tänne myös mielenkiitoisia hiljaisuuteen ja sen viljelyyn liittyviä uutisia.

Hiljaisuuden Ystävät ry järjestää

IGNATIAANISEN RETRIITIN OHJAAJAKOULUTUS 2015-2016 (8 op)

toteutetaan kahdessa jaksossa 24.-31.8.2015 ja 18.-25.1.2016 Heponiemen Hiljaisuuden Keskuksessa, Karjalohjalla.

Kurssimaksu on Hiljaisuuden Ystävät ry:n jäsenille yht. 700 € ja muille yht. 800 € sekä täysihoito yht. 1440 €.

Koulutus on tarkoitettu kaikille hengellisestä ohjauksesta kiinnostuneille kirkon työntekijöille ja maallikoille, jotka tahtovat toteuttaa hengellistä ohjausta ignatiaanisessa muodossa.

Koulutukseen tulevilta edellytetään omakohtaista kokemusta ignatiaanisesta menetelmästä ja osallistumista joko 8 päivän ignatiaaniseen retriittiin tai kahteen henkilökohtaisesti ohjattuun retriittiin.

Koulutukseen osallistuva saa tietoa ignatiaanisen raamattumeditaation synnystä ja sisällöstä ja oppii toteuttamaan raamattumeditaatiota sekä itse vaeltajana että ohjaten matkakumppanina. Koulutuksessa toteutuu sekä oma hengellinen prosessi että ohjausprosessi. Välitehtävänä osallistuja toteuttaa rukouspäiväkirjaa. Kurssin lopussa osallistuja saa todistuksen ja arvion tämänhetkisestä mahdollisuudestaan toimia ignatiaanisena ohjaajana.


 

Kouluttajina Peppi Sievers, Theresa Jezl ja Pekka Yrjänä Hiltunen

Hakuohjeet ensin s-postilla ja hakemuksen lähettäminen 31.10. 2014 mennessä.

 

Tiedustelut ja hakuohjeiden pyynnöt          

Sirkka-Liisa Raunio, p.0453430200 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

V. 2015 Lapuan Hiippakunta, Oulun Hiippakunta ja Hiljaisuuden Ystävät ry järjestävät yhdessä

RETRIITINOHJAAJAKURSSIN (6 op)

Koulutus on tarkoitettu hiljaisuuden retriitin ohjaamisesta kiinnostuneille kirkon työntekijöille ja seurakuntalaisille. Koulutus antaa valmiudet hiljaisuuden retriitin ja hiljaisuuden päivän järjestämiseen sekä vahvistaa hengellistä elämää. Koulutuksessa perehdytään kristillisen retriitin ja hiljaisuuden viljelyn maailmaan ja perehdytään sen elementtien toteutukseen omakohtaisesti.

Koulutus koostuu kolmesta osiosta, joista ensimmäinen kurssijakso tapahtuu 7.-9.1.2015 Haapaniemen Hiippakuntakartanossa Kuortaneella, toinen jakso on hiljaisuuden retriitti Kiimingissä, Suvelan leirikeskuksessa 26.-28.8.2015 ja kolmas kurssijakso 30.11.-2.12.2015 on taas Haapaniemen Hiippakuntakartanossa.

Koulutus sisältää etukäteistehtäviä sekä edellyttää retriitin tai hiljaisuuden päivän toteuttamisen osana koulutusta.

Koulutukseen osallistumisen edellytyksenä on riittävä omakohtainen kokemus hiljaisuuden retriitistä eli osallistuminen vähintään kahteen hiljaisuuden retriittiin.

Koulutuksen hinta koostuu kurssimaksusta yhtensä 450 € ja täysihoitomaksusta yhteensä 650 €. Hiljaisuuden Ystävät ry:n jäsenille tämä kurssimaksun hinta on vain 380 €. Nämä kurssi – ja täysihoitomaksut laskutetaan kolmessa erässä. Kurssimaksuosiot laskutetaan aina etukäteen ja jokaiseen kurssijakson osallistuminen on mahdollista vasta, kun ko. maksu on maksettu.

 

 

Hakemukset 31.10.2014 mennessä Hakemus kulutukseen –nettikaavakkeella, joka löytyy www.hiljaisudenystavat.fi -sivuston etusivun Ajankohtaista -pudotusvalikon kohdasta Koulutus tai lähettämällä samat tiedot s-postilla

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Lopulliset tiedot koulutukseen pääsystä ilmoitetaan s-postilla vasta viikolla 45.

Kouluttajina toimivat Lasse Maarala ja Sirkka-Liisa Raunio.

4.-11.8.2015 Kolme päivää Edinburghissa ja neljä Ionan saarella.

Lähde mukaan unohtumattomalle opintomatkalle Skotlantiin!

Edinburghissa teemojamme ovat hengellisen ohjaus ja sosiaalinen oikeudenmukaisuus. Tutustumme ignatiaanista spiritualiteettiä harjoittavan Epiphany Groupin toimintaan, perehdymme hengelliseen ohjauksen ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden edistämiseen Skotlannin episkopaalisen kirkon työssä. Teemme myös ohjatun hiljaisen vaelluksen Edinburghin labyrinttipuutarhassa.

Ionan saari, Isle of Iona, on ollut merkittävä hengellinen keskus vuodesta 563 jKr., jolloin Pyhä Columba perusti saarelle luostarin. Saarin on kelttiläisen spiritualiteetin mukainen ”thin place”, jossa taivas on lähellä maata. Saarella toimii nykyisin ekumeeninen yhteisö, jonka perusti pastori George MacLeod v. 1938. Yhteisön teemoihin kuuluvat rauhan, oikeudenmukaisuuden ja ihmisoikeuksien edistäminen sekä aktiivinen toiminta ympäristön hyväksi. Ionan saarella käytössämme on Skotlannin episkopaalisen kirkon Bishop’s House luostarikirkon välittömässä läheisyydessä. Tutustumme ja osallistumme Ionan yhteisön elämään ja spiritualiteettiin, jumalanpalveluselämään ja toimintaan. Teemme pyhiinvaelluksen saarella.

Majoitus: Edinburghissa Bed and breakfast Gillis Center:ssa (www.gilliscentre.org.uk) ja Ionassa Bishop`s House:ssa täysihoidossa (www.scotland.anglican.org/life-of-the-church/retreats)

Tutustuttavaksi:

Edinburgh:

http://www.scotland.anglican.org

http://www.epiphanygroup.org.uk

Ionan yhteisö:

http://iona.org.uk

 

http://www.island-retreats.org/iona.html

Matkan hinta n. 850-1000 €.

Ilmoittautumiset: Suomen matkatoimisto

SMT Kirkko-tiimi, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Ilmoittautumista varten tarvitaan sukunimi ja etunimi kuten passissa, katuosoite, s-postiosoite ja matkapuhelinnumero. Iso-Britannian viranomaisten rekisteröintiä varten tarvitaan myös passitiedot n. 1 kk ennen lähtöä.

 

Matkan järjestävät

 

Hiljaisuuden Ystävät ry, Helsingin Hiippakunta ja Espoon Hiippakunta