Täältä löydät hiljaisuuteen liittyviä uutisia tapahtumia ja koulutuksia, joita järjestävät niin Hiljaisuuden Ystävät ry., sen yhteistyötahotkin kuin valikoiden muutkin tahot. Keräämme tänne myös mielenkiitoisia hiljaisuuteen ja sen viljelyyn liittyviä uutisia.

Bregvikissä (www.bergvik.fi)

Koulutus koostuu kolmesta koulutusjaksosta: 24.-26.9.2015, 15.-17.1. ja 15.-17.3.2016, joista keskimmäinen on koulutusryhmän oma retriitti.

Koulutus on tarkoitettu hiljaisuuden retriitin ohjaamisesta kiinnostuneille kirkon työntekijöille ja seurakuntalaisille. Koulutus antaa valmiudet hiljaisuuden retriitin ja hiljaisuuden päivän järjestämiseen sekä vahvistaa hengellistä elämää. Koulutuksessa perehdytään kristillisen retriitin ja hiljaisuuden viljelyn maailmaan ja perehdytään sen elementtien toteutukseen omakohtaisesti.

Koulutus sisältää etukäteistehtäviä sekä edellyttää retriitin tai hiljaisuuden päivän toteuttamisen osana koulutusta.

Koulutuksen hinta on yhteensä 900 € ja Hiljaisuuden Ystävät ry:n jäsenille se on 830 €.

Täysihoidon hinta on 450 € omilla lakanoilla ja loppu maksusta on kurssimaksuosuutta.

Jokainen kolmesta kurssijaksosta laskutetaan erikseen etukäteen. Jokaiselle kurssijaksolle osallistuminen edellyttää maksettua kyseessä olevaa kurssimaksuosuutta.

Hakemukset 31.5.2015 mennessä Hakemus kulutukseen –nettikaavakkeella, joka löytyy www.hiljaisudenystavat.fi -sivuston etusivun Ajankohtaista -pudotusvalikon kohdasta Koulutus tai lähettämällä samat tiedot s-postilla Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Lopulliset tiedot koulutukseen pääsystä ilmoitetaan s-postilla ilmoittautumisen jälkeen.

Kouluttajina toimivat Tapio Koivu ja Sirkka-Liisa Raunio

Koulutuksen järjestää Hiljaisuuden Ystävät ry

Kurssi järjestetään yhteistyössä Agricola –opintokeskuksen kanssa

Hiljaisuuden Ystävät ry järjestää

IGNATIAANISEN RETRIITIN OHJAAJAKOULUTUS 2015-2016 (8 op)

toteutetaan kahdessa jaksossa 24.-31.8.2015 ja 18.-25.1.2016 Heponiemen Hiljaisuuden Keskuksessa, Karjalohjalla.

Kurssimaksu on Hiljaisuuden Ystävät ry:n jäsenille yht. 700 € ja muille yht. 800 € sekä täysihoito yht. 1440 €.

Koulutus on tarkoitettu kaikille hengellisestä ohjauksesta kiinnostuneille kirkon työntekijöille ja maallikoille, jotka tahtovat toteuttaa hengellistä ohjausta ignatiaanisessa muodossa.

Koulutukseen tulevilta edellytetään omakohtaista kokemusta ignatiaanisesta menetelmästä ja osallistumista joko 8 päivän ignatiaaniseen retriittiin tai kahteen henkilökohtaisesti ohjattuun retriittiin.

Koulutukseen osallistuva saa tietoa ignatiaanisen raamattumeditaation synnystä ja sisällöstä ja oppii toteuttamaan raamattumeditaatiota sekä itse vaeltajana että ohjaten matkakumppanina. Koulutuksessa toteutuu sekä oma hengellinen prosessi että ohjausprosessi. Välitehtävänä osallistuja toteuttaa rukouspäiväkirjaa. Kurssin lopussa osallistuja saa todistuksen ja arvion tämänhetkisestä mahdollisuudestaan toimia ignatiaanisena ohjaajana.

Kouluttajina Peppi Sievers, Theresa Jezl ja Pekka Yrjänä Hiltunen

Hakuohjeet ensin s-postilla ja hakemuksen lähettäminen 31.10. 2014 mennessä.

Tiedustelut ja hakuohjeiden pyynnöt

Sirkka-Liisa Raunio, p.0453430200 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

KURSSI ON TÄYNNÄ EIKÄ UUSIA HAKIJOITA VOIDA ENÄÄ OTTAA MUKAAN.

13-15.3. 2015 Helsingissä, Agricolan kirkossa
Rohkaisevia malleja elää yhteisöelämää!

Iona-yhteisön johtaja, Rev´d Peter Macdonald ja FT Lesley Orr tulevat Helsingin hiippakunnan vieraiksi maaliskuussa 2015. Viikonlopun aikana tutustutaan yhteisön kantaviin teologisiin ajatuksiin: ekumeenisuuden, sosiaalisen oikeudenmukaisuuden ja hengellisyyden yhdistämiseen. Vietämme jumalanpalveluselämää yhteisön hengessä ja sen tuottaman materiaalin pohjalta.
Pe 13.3. klo 10-17 "New ways to touch the hearts of all" Agricolan kirkossa on erityisesti kirkon työntekijöille suunnattu päivä, jolloin esillä on mm. yhteisön asema ja vaikuttavuus kirkossa sekä yhteisön säännöt ja tuki jäsenten elämään kristittyinä.
La 14.3. klo 10-17 "Voiko elämää ja hengellisyyttä yhdistää?" Agricolan kirkossa on kaikille kiinnostuneille suunnattu päivä, jolloin esillä on mm. yhteisön merkitys elävän kristillisyyden tukena sekä sosiaalisen oikeudenmukaisuuden kysymykset.
Su 15.3. klo 18 Tuomasmessu Agricolan kirkossa, jossa Peter Macdonald saarnaa.


Päivien rakenne:
klo 9.30 Aamukahvi
klo 10 Aamurukous
klo 10.30 Mikä Iona-yhteisö on? Ionan spiritualiteetti.
klo 12 Päivärukous
klo 12.30 Omakustanteinen yhteinen lounas n. 10 €.
klo 13.30 Miten elää yhteisöelämää tänä päivänä?
Yhteisöelämän historiaa Suomessa, puheenvuoroja ja kokemuksia yhteisöelämästä, mitä voimme oppia Ionan mallista?
klo 16 Messu / rukoushetki
Kaikki rukoushetket ja messu vietetään Ionan tapaan. Katso lisätietoja: www.iona.org.uk ja www.ionabooks.com
Kirkon työntekijöiden Ilmoittautumiset 27.2.2015 mennessä sähköisen koulutuskalenterin kautta, jonne on linkki kotisivuilta www.helsinginhiippakunta.evl.fi
Lauantain osalta ilmoittautumiset 27.2. 2015 mennessä Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Lisätiedot: Jaana Räntilä, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., 040 823 78 08


Järjestäjät: Hiljaisuuden Ystävät, Tuomasyhteisö, Helsingin seurakuntayhtymä, Helsingin ja Espoon hiippakunnat, Kirkkohallitus


Tulkkaus järjestetty.