Täältä löydät hiljaisuuteen liittyviä uutisia tapahtumia ja koulutuksia, joita järjestävät niin Hiljaisuuden Ystävät ry., sen yhteistyötahotkin kuin valikoiden muutkin tahot. Keräämme tänne myös mielenkiitoisia hiljaisuuteen ja sen viljelyyn liittyviä uutisia.

4.-11.8.2015 Kolme päivää Edinburghissa ja neljä Ionan saarella.

Lähde mukaan unohtumattomalle opintomatkalle Skotlantiin!

Edinburghissa teemojamme ovat hengellisen ohjaus ja sosiaalinen oikeudenmukaisuus. Tutustumme ignatiaanista spiritualiteettiä harjoittavan Epiphany Groupin toimintaan, perehdymme hengelliseen ohjauksen ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden edistämiseen Skotlannin episkopaalisen kirkon työssä. Teemme myös ohjatun hiljaisen vaelluksen Edinburghin labyrinttipuutarhassa.

Ionan saari, Isle of Iona, on ollut merkittävä hengellinen keskus vuodesta 563 jKr., jolloin Pyhä Columba perusti saarelle luostarin. Saarin on kelttiläisen spiritualiteetin mukainen ”thin place”, jossa taivas on lähellä maata. Saarella toimii nykyisin ekumeeninen yhteisö, jonka perusti pastori George MacLeod v. 1938. Yhteisön teemoihin kuuluvat rauhan, oikeudenmukaisuuden ja ihmisoikeuksien edistäminen sekä aktiivinen toiminta ympäristön hyväksi. Ionan saarella käytössämme on Skotlannin episkopaalisen kirkon Bishop’s House luostarikirkon välittömässä läheisyydessä. Tutustumme ja osallistumme Ionan yhteisön elämään ja spiritualiteettiin, jumalanpalveluselämään ja toimintaan. Teemme pyhiinvaelluksen saarella.

Majoitus: Edinburghissa Bed and breakfast Gillis Center:ssa (www.gilliscentre.org.uk) ja Ionassa Bishop`s House:ssa täysihoidossa (www.scotland.anglican.org/life-of-the-church/retreats)

Tutustuttavaksi:

Edinburgh:

http://www.scotland.anglican.org

http://www.epiphanygroup.org.uk

Ionan yhteisö:

http://iona.org.uk

 

http://www.island-retreats.org/iona.html

Matkan hinta n. 850-1000 €.

Ilmoittautumiset: Suomen matkatoimisto

SMT Kirkko-tiimi, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Ilmoittautumista varten tarvitaan sukunimi ja etunimi kuten passissa, katuosoite, s-postiosoite ja matkapuhelinnumero. Iso-Britannian viranomaisten rekisteröintiä varten tarvitaan myös passitiedot n. 1 kk ennen lähtöä.

 

Matkan järjestävät

 

Hiljaisuuden Ystävät ry, Helsingin Hiippakunta ja Espoon Hiippakunta

 

Koulutuksen aika ja paikka: 10.-12.9. ja 12.-14.12. 2014 sekä 25.-27.3.2015 Heponiemen Hiljaisuuden Keskus, Karjalohja

Koulutuksen tavoite: Osallistujan hengellinen elämä syvenee ja hän saa tarvittavat tiedot ja taidot retriitin ohjaamiseen. Osallistuja järjestää retriitin tai hiljaisuuden päivän osana koulutusta.

Kurssimaksu: 450 € (360 € yhdistyksen jäsenille ), joka laskutetaan jokaisen jakson jälkeen, yhteensä kolmessa erässä

Täysihoito: 570 € , joka laskutetaan aina kurssijakson jälkeen, yhteensä kolmessa erässä

Tiedustelut: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.   tai  +358453430200

Retriitinohjaajakurssi on tarkoitettu hiljaisuuden retriitin ohjaamisesta kiinnostuneille kirkon työntekijöille ja seurakuntalaisille. Kurssille osallistuminen edellyttää osallistumista vähintään kahteen hiljaisuuden retriittiin. Ennen koulutukseen tuloa tutustutaan seuraavaan kirjaan: Seppo Häyrynen, Heikki Kotila: Retriitti, Tie hiljaisuuteen. Koulutukseen kuuluu kirjallisen retriitin virikepuheen valmistaminen.

Kouluttajina:  Tarja Korpela ja Sirkka-Liisa Raunio.

Kurssi on täynnä.

 

 

31.3. - 4.4. ja 20.-24.10.2014 Tammilehto, Rymättylä

Koulutuksen tavoitteet:

Osallistujan oma hengellinen elämä syvenee, hän omaksuu retriitin ohjaamiseen tarvittavat tiedot ja taidot mm. oppii toteuttamaan rukoushetkiä, pitämään retriitin virikepuheen, ohjaamaan meditaatiohetken sekä pystyy käymään lyhyen yksityisen keskustelun retriittivieraan kanssa.                  

Koulutusta koskevat tiedustelut Sirkka-Liisa Raunio Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.   tai +358453430200          

Kurssimaksu: kokonaishinta 500 € (400 € yhdistyksen jäsenille) laskutetaan kurssijaksojen jälkeen, yhteensä kahdessa erässä ( 250 €/ 200 € kerrallaan)

Täysihoito: kokonaishinta 490 €, joka laskutetaan molempien kurssijaksojen jälkeen, kahdessa erässä    (245 € kerrallaan)

Koulutus on tarkoitettu hiljaisuuden retriitin ohjaamisesta kiinnostuneille kirkon työntekijöille ja seurakuntalaisille. Kurssille osallistumisen edellytyksenä on riittävä omakohtainen kokemus hiljaisuuden retriitistä eli osallistuminen vähintään kahteen hiljaisuuden retriittiin. Ennen koulutukseen tuloa tutustutaan seuraavaan kirjaan: Seppo Häyrynen, Heikki Kotila, Tie hiljaisuuteen. Koulutukseen kuuluu kirjallisen retriitin virikepuheen valmistaminen. Osallistuja toteuttaa retriitin tai hiljaisen päivän.

Hakeminen koulutukseen tapahtuu 29.11.2013 mennessä ja kurssille päässeet saavat tiedon joulukuussa sähköpostitse. Koulutukseen haku tapahtuu tällä yhdistyksen sivuston nettihakukaavakkeella. Löydät sen viemällä kursorin yläreunan Ajankohtaista pudotusvalikon kohdalle ja viemällä siitä kursorin Koulutus-kohtaan. Samalla tulee näkyviin nettikaavake Hakemus koulutukseen. Klikkaa sitä, LUE OHJEET HUOLELLA, täytä kaavake ja lähetä se.

Kouluttajina toimivat Mika Mäntyranta, Päivi Vuorilehto ja Sirkka-Liisa Raunio

Kurssi on täynnä.