Täältä löydät hiljaisuuteen liittyviä uutisia tapahtumia ja koulutuksia, joita järjestävät niin Hiljaisuuden Ystävät ry., sen yhteistyötahotkin kuin valikoiden muutkin tahot. Keräämme tänne myös mielenkiitoisia hiljaisuuteen ja sen viljelyyn liittyviä uutisia.

Bregvikissä (www.bergvik.fi)

Koulutus koostuu kolmesta koulutusjaksosta: 24.-26.9.2015, 15.-17.1. ja 5.-7.4.2016, joista keskimmäinen on koulutusryhmän oma retriitti.

Koulutus on tarkoitettu hiljaisuuden retriitin ohjaamisesta kiinnostuneille kirkon työntekijöille ja seurakuntalaisille. Koulutus antaa valmiudet hiljaisuuden retriitin ja hiljaisuuden päivän järjestämiseen sekä vahvistaa hengellistä elämää. Koulutuksessa perehdytään kristillisen retriitin ja hiljaisuuden viljelyn maailmaan ja perehdytään sen elementtien toteutukseen omakohtaisesti.

Koulutus sisältää etukäteistehtäviä sekä edellyttää retriitin tai hiljaisuuden päivän toteuttamisen osana koulutusta.

Koulutuksen hinta on yhteensä 900 € ja Hiljaisuuden Ystävät ry:n jäsenille se on 830 €.

Täysihoidon hinta on 450 € omilla lakanoilla ja loppu maksusta on kurssimaksuosuutta.

Jokainen kolmesta kurssijaksosta laskutetaan erikseen etukäteen. Jokaiselle kurssijaksolle osallistuminen edellyttää maksettua kyseessä olevaa kurssimaksuosuutta.

Hakemukset 31.3.2015 mennessä Hakemus kulutukseen –nettikaavakkeella, joka löytyy www.hiljaisudenystavat.fi -sivuston etusivun Ajankohtaista -pudotusvalikon kohdasta Koulutus tai lähettämällä samat tiedot s-postilla Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Lopulliset tiedot koulutukseen pääsystä ilmoitetaan s-postilla viikolla 15.

Kouluttajina toimivat Tapio Koivu ja Sirkka-Liisa Raunio

Koulutuksen järjestää Hiljaisuuden Ystävät ry

Kurssi järjestetään yhteistyössä Agricola –opintokeskuksen kanssa

13-15.3. 2015 Helsingissä, Agricolan kirkossa
Rohkaisevia malleja elää yhteisöelämää!

Iona-yhteisön johtaja, Rev´d Peter Macdonald ja FT Lesley Orr tulevat Helsingin hiippakunnan vieraiksi maaliskuussa 2015. Viikonlopun aikana tutustutaan yhteisön kantaviin teologisiin ajatuksiin: ekumeenisuuden, sosiaalisen oikeudenmukaisuuden ja hengellisyyden yhdistämiseen. Vietämme jumalanpalveluselämää yhteisön hengessä ja sen tuottaman materiaalin pohjalta.
Pe 13.3. klo 10-17 "New ways to touch the hearts of all" Agricolan kirkossa on erityisesti kirkon työntekijöille suunnattu päivä, jolloin esillä on mm. yhteisön asema ja vaikuttavuus kirkossa sekä yhteisön säännöt ja tuki jäsenten elämään kristittyinä.
La 14.3. klo 10-17 "Voiko elämää ja hengellisyyttä yhdistää?" Agricolan kirkossa on kaikille kiinnostuneille suunnattu päivä, jolloin esillä on mm. yhteisön merkitys elävän kristillisyyden tukena sekä sosiaalisen oikeudenmukaisuuden kysymykset.
Su 15.3. klo 18 Tuomasmessu Agricolan kirkossa, jossa Peter Macdonald saarnaa.


Päivien rakenne:
klo 9.30 Aamukahvi
klo 10 Aamurukous
klo 10.30 Mikä Iona-yhteisö on? Ionan spiritualiteetti.
klo 12 Päivärukous
klo 12.30 Omakustanteinen yhteinen lounas n. 10 €.
klo 13.30 Miten elää yhteisöelämää tänä päivänä?
Yhteisöelämän historiaa Suomessa, puheenvuoroja ja kokemuksia yhteisöelämästä, mitä voimme oppia Ionan mallista?
klo 16 Messu / rukoushetki
Kaikki rukoushetket ja messu vietetään Ionan tapaan. Katso lisätietoja: www.iona.org.uk ja www.ionabooks.com
Kirkon työntekijöiden Ilmoittautumiset 27.2.2015 mennessä sähköisen koulutuskalenterin kautta, jonne on linkki kotisivuilta www.helsinginhiippakunta.evl.fi
Lauantain osalta ilmoittautumiset 27.2. 2015 mennessä Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Lisätiedot: Jaana Räntilä, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., 040 823 78 08


Järjestäjät: Hiljaisuuden Ystävät, Tuomasyhteisö, Helsingin seurakuntayhtymä, Helsingin ja Espoon hiippakunnat, Kirkkohallitus


Tulkkaus järjestetty.

31.3. - 4.4. ja 20.-24.10.2014 Tammilehto, Rymättylä

Koulutuksen tavoitteet:

Osallistujan oma hengellinen elämä syvenee, hän omaksuu retriitin ohjaamiseen tarvittavat tiedot ja taidot mm. oppii toteuttamaan rukoushetkiä, pitämään retriitin virikepuheen, ohjaamaan meditaatiohetken sekä pystyy käymään lyhyen yksityisen keskustelun retriittivieraan kanssa.

Koulutusta koskevat tiedustelut Sirkka-Liisa Raunio Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai +358453430200

Kurssimaksu: kokonaishinta 500 € (400 € yhdistyksen jäsenille) laskutetaan kurssijaksojen jälkeen, yhteensä kahdessa erässä ( 250 €/ 200 € kerrallaan)

Täysihoito: kokonaishinta 490 €, joka laskutetaan molempien kurssijaksojen jälkeen, kahdessa erässä (245 € kerrallaan)

Koulutus on tarkoitettu hiljaisuuden retriitin ohjaamisesta kiinnostuneille kirkon työntekijöille ja seurakuntalaisille. Kurssille osallistumisen edellytyksenä on riittävä omakohtainen kokemus hiljaisuuden retriitistä eli osallistuminen vähintään kahteen hiljaisuuden retriittiin. Ennen koulutukseen tuloa tutustutaan seuraavaan kirjaan: Seppo Häyrynen, Heikki Kotila, Tie hiljaisuuteen. Koulutukseen kuuluu kirjallisen retriitin virikepuheen valmistaminen. Osallistuja toteuttaa retriitin tai hiljaisen päivän.

Hakeminen koulutukseen tapahtuu 29.11.2013 mennessä ja kurssille päässeet saavat tiedon joulukuussa sähköpostitse. Koulutukseen haku tapahtuu tällä yhdistyksen sivuston nettihakukaavakkeella. Löydät sen viemällä kursorin yläreunan Ajankohtaista pudotusvalikon kohdalle ja viemällä siitä kursorin Koulutus-kohtaan. Samalla tulee näkyviin nettikaavake Hakemus koulutukseen. Klikkaa sitä, LUE OHJEET HUOLELLA, täytä kaavake ja lähetä se.

Kouluttajina toimivat Mika Mäntyranta, Päivi Vuorilehto ja Sirkka-Liisa Raunio

Kurssi on täynnä.